Bitcoin a scăzut sub pragul de 40.000 de dolari. Mai este rentabil?
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Criptomoneda Bitcoin a scăzut sub nivelul de 40.000 de dolari. 

Bitcoin și alte criptomonede și-au pierdut din valoare joi, pe măsură ce o parte din entuziasmul inițial din jurul ordinului executiv al președintelui american Joe Biden privind activele digitale a dispărut.

Bitcoin a scăzut în ultimă instanță cu mai mult de 6%, la 39.195,17 USD, conform Coin Metrics, citat de CNBC. Miercuri, bitcoin a crescut la 42.577 USD după ce a început ziua de tranzacționare la un nivel de aproximativ 38.744 USD.

Alte criptomonede, cum ar fi eterul și XRP, s-au tranzacționat, de asemenea, la prețuri scăzute.

Ordinul de la Casa Albă pentru active digitale

Creșterea de miercuri a venit pe fondul optimismului din jurul ordinului executiv al președintelui Biden privind criptomonedele. Ordinul se concentrează pe șase domenii cheie: protecția consumatorilor, stabilitatea financiară, activitate ilicită, competitivitatea SUA în industrie, incluziunea financiară și inovare responsabilă.

Unii jucători importanți din industria criptomonedelor au lăudat mișcarea guvernului SUA. Cameron Winklevoss, co-fondatorul platformei de schimb de criptomonede Gemini, l-a numit un „moment important”. 

Pesimiștii din domeniu

Dar nu toți experții au fost convinși de ordin.  

„Ordinul executiv este, mai mult decât orice, defensiv. Obiectivele principale ale EO sunt să protejeze poziția financiară a SUA la nivel global, să se asigure că reglementările SUA (atât federale, cât și globale) nu sunt eludate folosind cripto, asigurând că investitorii și utilizatorii cripto sunt protejați legal și că industria este reglementată în general.Acestea nu sunt rele; toti ne dorim acelasi lucru. Vrem să protejăm investitorii, în special pe cei mici. Dar EO nu îndrumă guvernul să ia măsuri proactive pentru a stimula creșterea tehnologiei”, a spus Guy Gotslak, co-fondatorul platformei de investiții în criptomonede My Digital Money.

Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa cripto Luno, a spus că ordinul executiv a fost „în general mai pozitiv sau neutru”.

„Prin urmare, în timp ce piața a reacționat pozitiv la ordin, impulsul nu a fost suficient de puternic pentru a depăși pregul de 42.000 de dolari. Ceea ce putem vedea este că Bitcoin este incapabil să facă o mișcare puternică din nicio parte, la asta adăugându-se incertitudinea continuă cu privire la Ucraina”, a spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel