Bitcoin a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimele 5 luni
Criptomoneda Bitcoin a înregistrat, luni, cel mai scăzut nivel din august și până în prezent.
Cea mai valoroasă criptomonedă, Bitcoin, a scăzut sub valoarea de 40.000 de dolari, înregistrând o scădere cu peste 5%. Este cel mai redus nivel înregistrat de Bitcoin din 5 august și până în prezent.
Luni, Bitcoin valora 39.558 dolari pe unitate, informează Sky News.
În cele din urmă, bitcoin a fost tranzacționată în declin cu 4,7%, criptomoneda fiind cu peste 40% sub nivelul record de 69.000 de dolari pe unitate din luna noiembrie a anului trecut.
CITEȘTE ȘI: Șansele ca BITCOIN să atingă 100.000 de dolari în 2022. Ce spun specialiștii
VEZI ȘI: Criptomonede. Record de tranzacții ilegale în 2021 (studiu)
Tranzacţiile cu criptomonede legate de activităţi criminale au atins un nou record în 2021 şi aproape s-au dublat într-un an chiar dacă ponderea lor este în scădere pe o piaţă în plină expansiune, relata zilele trecute AFP, conform Agerpres.
În 2021, echivalentul a 14 miliarde de dolari au trecut prin adrese legate de activităţi ilegale, faţă de 7,8 miliarde în 2020, aprecia joi firma de analiză Chainalysis.
Dar aceste cifre nu spun toată povestea. Utilizarea criptomonedelor a crescut într-un ritm nemaivăzut până acum, notează studiul citat, cu tranzacţii evaluate la 15.800 miliarde de dolari în 2021, o creştere uluitoare de 567% faţă de anul precedent.
Firma specializată în studiul tranzacţiilor pe blockchain, tehnologia din spatele bitcoin şi a marii majorităţii a criptomonedelor, estimează aşadar că tranzacţiile ilegale nu mai reprezintă decât 0,15% din utilizarea totală a criptomonedelor.
În detaliu, doar înşelătoriile reprezintă 7,8 miliarde de dolari. Investitorii cumpără o nouă criptomonedă, crescând preţul acesteia, dar creatorii săi vând în masă la cel mai mare preţ, ceea ce face ca preţul să se prăbuşească înainte de a dispărea. Un exemplu deosebit de mediatizat, o criptomonedă numită Squidcoin a avut preţul crescut de zece ori în urma seriei de succes Netflix Squid Game, după care s-a prăbuşit la doar câteva zile după crearea sa.
Autorităţile de reglementare analizează din ce în ce mai mult piaţa criptomonedelor, pe care unii o aseamănă cu Vestul Sălbatic.
O dezvoltare încurajatoare în lupta împotriva infracţiunilor legate de criptomonede este capacitatea tot mai mare a forţelor de ordine de a sechestra în mod direct bunurile obţinute ilegal, notează Chainalysis.
În iunie, autorităţile americane au recuperat direct echivalentul a 2,3 milioane de dolari în bitcoin din cele 4,4 milioane pe care compania petrolieră Colonial Pipeline le plătise hackerilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News