Biserica și autoritățile au căzut la pace. Acțiunile ambelor tabere indică un armistițiu în plin război pandemic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: revistateo.ro
Foto: revistateo.ro
Biserica s-a aflat în centrul mai multor controverse cu privire la măsurile impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Dacă în timpul guvernării PNL alături de USR, lideri de partid sau influenceri apropiați ultimului partid au lansat mai multe atacuri la adresa Bisericii în contextul Covid-19, mesajele venite ieri și azi arată că autoritățile și Biserica au căzut la pace.

În cursul zilei de ieri au fost anunțate noile restricții într-un moment în care sistemul sanitar stă să se prăbușească, România confruntându-se cu zeci de mii de cazuri de Covid-19 înregistrate zilnic, și sute de decese. Practic, de două săptămâni încoace, în ceea ce privește numărul deceselor, e ca și cum un avion de pasageri s-ar prăbuși zilnic în România. Situația din România e una extrem de gravă, președintele Klaus Iohannis vorbind azi de o catastrofă în domeniul sanitar.

La Biserică fără certificat verde; Patriarhul Daniel îndeamnă oamenii să „respecte cu strictețe sfatul medicilor”

În contextul noilor restricții certificatul verde devine obligatori aproape peste tot. Biserica a fost însă exceptată. Într-o emisiune de ieri, la Digi 24, Raed Arafat, șeful DSU, a explicat decizia.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască. Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”, a explicat Raed Arafat, la Digi 24.

Ulterior, la nici 24 de ore de la decizia autorităților, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși, de a respecta „cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare.

„Iubiți pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, a fost mesajul transmis de Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel