Data publicării:

Biserica Icoanei organizează procesiunea icoanei Trihirusa

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
trihirusa
trihirusa

Alegeri prezidentiale 2024

Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în zilele de 3 şi 4 martie 2012, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a V-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,,Lumina Ortodoxiei; Icoana - Fereastră spre Dumnezeu”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria 2 Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului II, ocazie cu care va avea loc și procesiunea icoanei Trihirusa, informează un comunicat de presă.

”Sâmbătă, 3 martie 2012, manifestarea va începe la orele 9.30 cu întâmpinarea la intrarea în comuna Afumați (judeţul Ilfov) a icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) adusă de la Manastirea Neamt de către Preacuviosul părinte stareţ Benedict Sauciuc. În continuare, icoana Maicii Domnului (Trihirusa) va fi dusă în procesiune şi aşezată spre închinare la biserica Icoanei. Pe drum se vor face face opriri la bisericile Parc Plumbuita, Sfântul Dumitru-Colentina, Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc şi Olari”, se spune în comunicat.

Programul manifestării va continua cu slujba Vecerniei (la orele 17.00) şi procesiunea Lumina Ortodoxiei (la orele 18.30) în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii vor purta în mâini lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti. Un detaşament de jandarmi în uniforme de gală vor purta în mâini torţe aprinse.

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) este o copie după icoana de la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia. A fost adusă în țară de Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, stareț al mănăstirii între anii 1779-1794. Pictarea celei de-a treia mâini pe icoană este legată de o minune petrecută în viața Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan Damaschinul a luat mâna sa tăiată și a mers în fața acestei icoane şi s-a rugat pentru vindecare. Ca mulțumire şi recunoştinţă aduse Maicii Domnului, Sfântul Ioan Damaschinul a adăugat la icoană o mână de argint, în partea de jos. Icoana este vindecătoare de boli și aducătoare de ploi la vreme de secetă.

Programul manifestatiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel