Biserica cu hramul Sf. Ioan Gură de Aur, din Târgoviște, târnosită duminică, 27 noiembrie 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși duminică, 27 noiembrie 2022, slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Sf. Ioan Gură de Aur” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Târgoviște.

Acest eveniment are loc cu prilejul împlinirii a trei decenii de la înființarea Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, în vecinătatea căreia se află și biserica.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada 2011-2022, sub atenta îndrumare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, utilizându-se fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al Municipiului Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița.

Sfântul locaș este în formă de cruce, cu o turlă principală deasupra naosului și două turle mai mici deasupra pronaosului, iar pictura bisericii a fost realizată în tehnica a secco.

Cu prilejul târnosirii bisericii, toți credincioșii care vor dori, bărbați și femei, se vor închina și vor putea intra în Sfântul Altar, pe tot parcursul zilei.

Invităm credincioșii să ia parte, începând cu ora 8.00, la această importantă sărbătoare duhovnicească din Municipiul Târgoviște, informează Arhiepiscopia Târgoviștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel