Urmărește emisiunea live
Biserica, acţiune în instanţă pentru anularea carantinei la Constanţa. Prima reacţie din Guvern: E simplu să fluieri de pe margine
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
sursa foto: Pixabay
sursa foto: Pixabay
A venit şi prima reacţie din Guvern, după ce ÎnaltPreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunţat că va cere în instanţă anularea parţială a carantinei din Constanţa.

"Nu e prima dată când dânsul face notă discordantă faţă de mersul lucrurilor în Biserica Ortodoxă Română. Măsurile sunt luate pentru a salva vieţile oamenilor. Şi Biserica, şi Guvernul, şi românii îşi doresc asta. Nu sunt măsuri în demers electoral. Niciun Guvern nu vrea să ia aceste măsuri din dorinţa de a câştiga sau de a pierde voturile. Vrem să protejăm vieţile oamenilor. Dacă am avea alte interese, totul ar fi liber în ţara asta şi am spune că virusul nu există, cum fac alţi politicieni din alte partide.

E mult mai simplu să fluieri de pe margine! Mă refer la alţi participanţi din arena publică aici. Despre măsuri trebuie să se pronunţe specialiştii, politicienii să le pună în aplicare. În rest, putem asista la politizarea pandemiei, dar una e să ne supărăm pe existenţa virusului şi alta e să ne supărăm pe măsurile impuse", a declarat secretarul de stat Sebastian Burduja la Antena 3. 

Ce vrea ÎPS Teodosie

'Noi cerem instanţei să constate necostituţionalitatea parţială a unor articole şi puncte din articolele Hotărârea nr. 72/10.11.20 CJSU Constanţa, în conformitate cu drepturile ce decurg din Articolul 29 din Constituţia României, ce prevede că dreptul religios şi la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este şi război', a declarat avocata Arhiepiscopiei.

VEZI ŞI Este OFICIAL! ÎPS Teodosie cere în instanță ANULAREA parțială a INTERZICERII pelerinajului la peștera Sf. Andrei - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel