Data actualizării:
Data publicării:

Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine. Sursa foto: freepik.com
Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine. Sursa foto: freepik.com

Semințele de in sunt unul dintre cele mai populare superalimente.  Experții cred că este mai bine să mănânci semințele măcinate, deoarece într-o formă întreagă pot trece prin tractul intestinal și nu vei obține niciun beneficiu din ele.

Biscuiții din cartofi cu semințe de in sunt o alternativă sănătoasă și hrănitoare nu doar la pâine, ci și la biscuiții cumpărați din magazin. Se pot consuma cu supă sau ca aperitiv cu sosul preferat.

Veți avea nevoie de opt ingrediente și o oră pentru a face aceste biscuiți crocanți din cartofi cu semințe de in. Totul este atât de simplu, iar rezultatul este atât de impresionant încât nu veți mai cumpăra biscuiți din magazin.

Ingrediente:

cartofi - 4 bucăți,

făină de grâu - 200 grame,

ulei de măsline - 30 ml,

suc de lămâie - 20 ml,

sare - 10 grame,

bicarbonat de sodiu - 5 grame,

ouă - 1 bucată,

semințe de in - 60 grame.

 

Modul de preparare

 

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. După ce se răcesc, se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea fină.  Adăugați faina, uleiul, sarea, bicarbonatul și zeama de lămâie.

Vinete cu roșii și mozzarella, coapte la cuptor. O rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă

Frământați un aluat tare. Pe o suprafață înfăinată se întinde o foaie de aluat până la o grosime de 0,5 mm. Puteți stropi biscuiți de cartofi cu chimen, susan, semințe.

Se bate puțin oul, se unge aluatul cu el, apoi se presară cu semințe de in. Tăiați aluatul în pătrate sau dreptunghiuri cu un cuțit ascuțit.

Șnițele din piept de pui pane cu fulgi de nucă de cocos, o descoperire gastronomică uimitoare

Tapetați o tavă de copt cu pergament, ungeți-o cu ulei și puneți pe ea biscuiți. Coaceți biscuiții la o temperatura de 200°C aproximativ 10 minute până se rumenesc. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel