Data actualizării:
Data publicării:

BioNTech a anunțat când vor fi gata vaccinurile pentru tratarea cancerului

Autor: Elena Didila | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la RF._.studio/ Pexels
Fotografie de la RF._.studio/ Pexels

Vaccinurile care vizează cancerul ar putea fi disponibile înainte de sfârșitul deceniului, potrivit echipei din spatele unuia dintre cele mai de succes vaccinuri Covid ale pandemiei.

Alegeri prezidentiale 2024

Uğur Şahin şi Özlem Türeci, care au co-fondat BioNTech, firma germană care a colaborat cu Pfizer pentru a produce un vaccin revoluţionar cu ARNm Covid, au declarat că au făcut progrese care le-au alimentat optimismul pentru vaccinurile împotriva cancerului în următorii ani.

Vorbind, duminică, pentru BBC, cu Laura Kuenssberg, profesorul Türeci a descris modul în care tehnologia ARNm din inima vaccinului BioNTech împotriva Covid-ului ar putea fi reutilizată, astfel încât să stimuleze sistemul imunitar să atace celulele canceroase în loc să invadeze coronavirusurile.

Întrebat când vaccinurile împotriva cancerului bazate pe ARNm ar putea fi gata de utilizare la pacienți, prof. Sahin a spus că ar putea fi disponibile ”înainte de 2030”, scrie The Guardian.

BioNTech lucra la vaccinurile cu ARNm împotriva cancerului înainte de a lovi pandemia, dar firma a evoluat pentru a produce vaccinuri Covid în fața urgenței globale. Firma are acum în stadiul de studiu clinic mai multe vaccinuri împotriva cancerului. 

Firma germană speră să dezvolte tratamente pentru cancerul intestinal, melanomul și alte tipuri de cancer, dar urmează obstacole substanțiale. Celulele canceroase care alcătuiesc tumorile pot fi împânzite cu o mare varietate de proteine ​​diferite, ceea ce face extrem de dificilă realizarea unui vaccin care să țintească toate celulele canceroase și niciun țesut sănătos.

Türeci a mai declarat că BioNTech a învățat cum să producă vaccinuri ARNm mai rapid în timpul pandemiei și a avut o mai bună înțelegere a modului în care sistemele imunitare ale oamenilor au răspuns la ARNm. 

Dezvoltarea intensă și lansarea rapidă a vaccinului Covid au ajutat, de asemenea, autoritățile de reglementare a medicamentelor să descopere cum să aprobe vaccinurile. ”Acest lucru va accelera cu siguranță și vaccinul nostru împotriva cancerului”, a adăugat ea.

Dar Türeci a rămas precaută: ”Ca oameni de știință, ezităm întotdeauna să spunem că vom avea un leac pentru cancer”. ”Avem o serie de descoperiri și vom continua să lucrăm la ele” a adăugat Özlem Türeci. 

Citește și:

Ministrul Rafila, în vizită oficială în Republica Cuba. Va semna un acord de cooperare în domeniul Sănătății

În cadrul vizitei în Republica Cuba, ministrul Sănătății participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este: “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”. La acest eveniment participă delegații din peste 80 de țări, cu prezența a 30 de miniștri ai Sănătății și a altor lideri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătăţii, Organizației Panamericane a Sănătății și ai altor agenții internaționale.

În cadrul Conferinței internaționale, profesorul Alexandru Rafila va susține o intervenție în panelul „Politici de sănătate ca răspuns la Agenda pentru Sănătate 2030 din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”.

Totodată, mâine va avea loc semnarea Acordului de cooperare în domeniul Sănătății între Guvernul României și Guvernul Republicii Cuba. Documentul va reglementa cadrul legal de cooperare în domeniul sănătăţii: serviciile de sănătate publică; prevenirea și controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, etc.). Acordul bilateral româno-cubanez include, pe lângă schimbul de informații în domeniul medical între cele două țări, vizite de studiu și participarea specialiștilor din ambele țări la conferințe științifice.

De asemenea, vizita ministrului Sănătății în Republica Cuba cuprinde întâlniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor pentru dezvoltarea colaborării în domeniul medical. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila se va întâlni și cu conducerea unor spitale din Havana, cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma și cu conducerea altor instituții medicale locale. Dezvoltarea colaborării extinse cu Republica Cuba în domeniul sănătăţii și în producția de medicamente reprezintă un bun model de dezvoltare a relațiilor bilaterale în interesul pacienților din cele două țări.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel