Data actualizării:
Data publicării:

Bill Gates vrea să combată râgâitul vacilor cu o tehnologie ultra modernă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un start-up finanțat de Bill Gates vrea să modifice hrana vacilor, pentru a reduce încălzirea globală. Mai exact, compania australiană intenționează să reducă metanul eliberat de vaci atunci când râgâie.

Bill Gates a investit într-un start-up australian de tehnologie climatică al cărui obiectiv este reducerea emisiilor de metan ale vacilor, potrivit The Independent. Compania australiană intenționează să reducă metanul eliberat de vaci atunci când râgâie.

Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, CO2. Animalele precum vacile, caprele și căprioarele produc metan în procesul de digestie, când stomacul lor descompune fibrele din vegetalele cu care se hrănesc. Generat prin fermentație, gazul menționat este apoi restituit naturii în mare parte pe cale bucală. Studiile universitare au arătat că hrănirea vacilor cu alge marine ar putea să reducă semnificativ emisiile de metan în cazul acestor mamifere.

Supliment alimentar din alge roşii

Start-up-ul Rumin8 din Perth lucrează în prezent la un supliment alimentar – replicat sintetic din alge roșii – care inhibă procesul generator de gaze. Rumin8 a anunțat că a atras 12 milioane de dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy Ventures, înființat de Bill Gates în 2015.

„Am fost foarte mulțumiți de primirea pe care am avut-o din partea fondurilor de impact climatic din întreaga lume”, a declarat directorul general al Rumin8, David Messina. „Există o dorință reală de a finanța soluții pentru emisiile de metan enteric provenite de la animale și, din fericire pentru Rumin8, aceștia pot vedea beneficiile tehnologiei noastre”, a adăugat el. În octombrie anul trecut, Noua Zeelandă a propus taxarea gazelor cu efect de seră pe care animalele de fermă le produc prin râgâit și urinare, în încercarea de a combate schimbările climatice. În cadrul acestui sistem, care este o premieră mondială, fermierii vor plăti pentru emisiile agricole sub o anumită formă până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel