Bill Gates, despre Omicron: "Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei". Când se va termina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bill Gates vine cu un avertisment în legătură cu varianta Omicron a coronavirusului.

Într-o serie de tweet-uri, postate marți seara, Bill Gates spune că intenționează să-și anuleze majoritatea planurilor de vacanță și a avertizat că Statele Unite „ar putea să intre în cea mai gravă parte a pandemiei” din cauza variantei Omicron, scrie CNN.

Afirmând că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, miliardarul și co-fondatorul Microsoft a spus că marea necunoscută rămâne cât de grav te poate îmbolnăvi varianta Omicron.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre asta. Chiar dacă este doar la jumătate mai gravă decât Delta, va fi cea mai creștere de cazuri pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă.”, a spus Gates.

De asemenea, Bill Gates se așteaptă ca valul să dureze trei luni în Statele Unite.

„Acele câteva luni ar putea fi rele, dar încă cred că dacă luăm pașii corecți, pandemia se poate termina în 2022”, a spus acesta.

Numărul de noi cazuri crește accelerat în SUA

Cazurile de Covid-19 în Statele Unite sunt în creștere: țara a înregistrat în medie peste 148.000 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, cu 23% mai mult decât acum o săptămână și revenind la nivelurile observate ultima dată la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. 

Peste 69.700 de pacienți cu Covid-19 se aflau miercuri în spitalele din SUA -- un număr care a crescut de când a scăzut la aproximativ 45.000 pe 8 noiembrie, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane. SUA au înregistrat în medie 1.324 de decese provocate de Covid-19 pe zi în ultima săptămână, cu 11% mai mult decât cu o săptămână înainte, potrivit lui Johns Hopkins.

Prin fundația Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul dintre vaccinuri, menționând că mult mai puțini oameni din țările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19. El a spus într-un articol de opinie pentru CNN din octombrie că decalajul va deveni mai greu de eliminat, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare pentru a servi drept vaccinuri de rapel.

„Oamenii au dreptate să fie supărați de inechitatea de aici. Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare măsură și una căreia îi putem supraviețui, în majoritatea cazurile .Este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc în o țară cu venituri mici.”, a scris Gates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel