Bill Gates crede că "faza acută" a pandemiei de Covid-19 se va încheia în 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Bill Gates se așteaptă ca "faza acută" a pandemiei de Covid-19 să se încheie anul viitor. 

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a scris într-o recenzie a anului, publicată pe blogul său GatesNotes, că "ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022.", potrivit Business Insider.

Bill Gates a atras atenția asupra faptului că, deși "nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare", rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, dar și dezvoltarea vaccinurilor și a medicamentelor antivirale, l-au determinat să creadă că, în 2022, Covid-19 ar putea deveni o boală endemică. 

"Suntem într-o situație mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate, dacă acestea sunt necesare.", a precizat cofondatorul Microsoft. 

Bill Gates a mai scris în recenzia sa, făcând referire la vaccinuri și antivirale, că acestea vor ajuta la reducerea mortalității Covid-19 în viitor. 

"Comunitățile se vor confrunta în continuare cu focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de formele ușoare, iar spitalele se vor putea ocupa de restul.", a transmis Bill Gates, 

"Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 în fiecare toamnă.", a mai adăugat cofondatorul Microsoft. 

CITEȘTE ȘI: Bill Gates recomandă pregătiri pentru alte pandemii: Avem nevoie de un nou mod prin care facem vaccinurile

VEZI ȘI: Bill Gates prezice modul în care sfârşitul pandemiei va afecta lumea

În urmă cu câteva luni, într-un articol publicat pe blogul său, Bill Gates a susținut că tehnologia va dobândi o relevanţă enormă în combaterea pandemiilor viitoare. Fondatorul Microsoft se arăta încrezător că, în câţiva ani, lumea va fi mai conştientă de "măsurile de prevenire şi de îngrijire a sănătăţii", conform Mediafax.

Pandemia COVID-19 va fi amintită ca un moment plin de suferinţă, frică şi incertitudine. Cu toate acestea, Bill Gates este optimist şi crede că va aduce schimbări pozitive în lume.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel