Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist" / Foto: Facebook Bill Gates
Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist" / Foto: Facebook Bill Gates
Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii, după cea de COVID-19.

Miliardarul american Bill Gates susține că există o șansă de 50% ca omenirea să se confrunte cu o nouă pandemie în următorii 20 de ani. Potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre un virus pe care îl cunoaștem deja sau despre unul total necunoscut. În plus, miliardarul a avansat și scenariul în care noua pandemie ar putea fi cauzată de un virus creat de om.

„Ar putea să se nască dintr-un virus pe care îl știm deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus... Iar asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid,” a spus Bill Gates, scrie elDiario.es.

"Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat"

„Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a pus în circulație intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri în același timp,” a adăugat miliardarul.

„Sau ar putea fi ceva care provine din natură. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea estimez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca o consecință a schimbărilor climatice”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates a comentat zvonurile despre el. "Unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni"

Miliardarul a fost întrebat de jurnaliștii de la ziarul spaniol și despre cum s-a simțit în acești doi ani, în care el a fost un personaj principal în teoriile conspiraționiste privind existența unor microcipuri în vaccinul împotriva Covid-19, mai ales că în perioada pandemiei s-a vehiculat că filantropul ar fi unul dintre principalii beneficiari ai vânzărilor de vaccinuri.

„Într-un fel m-am obișnuit. Cheltuiesc miliarde de dolari salvând vieți cu vaccinuri. Dar ideea că unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni… este un lucru foarte trist,” a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel