Bill Cosby a fost eliberat din închisoare. Condamnarea actorului, anulată după 3 ani
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de succo de la Pixabay
Imagine de succo de la Pixabay
Condamnarea lui Bill Cosby pentru agresiune sexuală a fost anulată. Astfel, actorul american a fost eliberat din închisoare, după aproape trei ani. 

Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat, miercuri, condamnarea lui Bill Cosby pentru agresiune sexuală, pronunțată în urmă cu aproape trei ani. Actorul american a fost eliberat din închisoare, informează Variety.

La finalul motivării de 79 de pagini, înalta jurisdicție a notat: 'Condamnările şi pedepsele date lui Bill Cosby sunt anulate şi el trebuie eliberat'.

Curtea Supremă atrage atenția asupra faptului că primul procuror care s-a ocupat de caz a decis să nu-l urmărească penal, ci l-a determinat să depună mărturie într-o procedură în civil intentată de reclamantă. Magistrații notează că mărturia a fost folosită împotriva sa în timpul procesului, când s-a decis relansarea cazului de către un nou procuror. 

Amintim că Bill Cosby, în vârstă de 83 de ani, creator şi star al serialului "The Cosby Show" în anii 1980, a fost condamnat în septembrie 2018 la închisoare, pentru că ar fi drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, în 2004. 

Condamnarea lui Bill Cosby a fost considerată în spațiul public drept prima din 'era #MeToo'.

În aprilie, Harvey Weinstein a contestat condamnarea la 23 de ani de închisoare

Fostul producător Harvey Weinstein a formulat contestație privind condamnarea sa pentru agresiune sexuală și viol. Weinstein susține că judecătorul a făcut „mai multe erori” care au dus, în cele din urmă, la un proces trucat, scria, în luna aprilie, Variety

Avocatul lui Harvey Weinstein, Barry Kamins, a spus că judecătorul ar fi trebuit să excludă juratul 11 pe motiv că femeia a scris un roman care implica exploatarea sexuală de către bărbați mai în vârstă și astfel, nu a fost imparțială. 

Judecătorul James Burke ar fi exclus în mod necorespunzător mărturia care l-ar fi putut ajuta pe Weinstein, a mai susținut Kamins. De asemenea, el a contestat și decizia lui James Burke de a permite mărturiile a trei femei despre agresiune sexuală, de care nu este învinuit Weinstein. 

Amintim că Harvey Weinstein, în vârstă de 69 de ani, a fost condamnat în februarie 2020 pentru două capete de acuzare: viol de gradul trei și agresiune sexuală de gradul I. Fostul producător a fost achitat de alte două învinuiri grave privind agresiunea sexuală. 

El ispășește o pedeapsă de 23 de ani de închisoare într-un penitenciar din zona Buffalo, New York. În cazul în care condamnarea sa nu va fi anulată, Weinstein ar putea fi liberat condiționat abia în noiembrie 2039. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel