Urmărește emisiunea live
Bilete de tratament balnear. Cum se acordă - Tot ce trebuie să știe pensionarii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Bilete de tratament balnear. Vrei să beneficiezi de tratamentele balneare? Vezi cum se acordă biletele și ce trebuie să știi.

Bilete de tratament balnear. Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu completările şi modificările ulterioare, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi.

Bilete de tratament balnear. Conform prevederilor Legii nr. 263/2010, locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea CNPP (T.B.R.C.M. – S.A), în număr de 13 la nivelul ţării şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil. La încheierea contractelor se va ţine seama de gradul de solicitare al staţiunii şi de categoria de confort oferită, precum şi de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de CNPP şi casele de pensii sectoriale, ce poate fi suportat din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Vezi și: PENSII. Ce poți face dacă nu ai avut carnetul de muncă scanat

Cum se acordă biletele

Bilete de tratament balnear. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Punctajul aferent fiecărei cereri este obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

Bilete de tratament balnear. Dacă, în urma calculării punctajului în aplicaţia SPA, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii 2 ani.Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit.

Vezi și: PENSIE. Cum îți poți completa stagiul de cotizare

Bilete de tratament balnear. Dacă şi după parcurgerea acestor două etape se identifică cereri cu acelaşi punctaj final, atunci persoanele se ordonează după numărul cererii, având prioritate cererea cu numărul cel mai mic.

Durata sejurului

Bilete de tratament balnear. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.  În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Vezi și: PENSIE. De unde poți lua ADEVERINȚELE care să ateste VECHIMEA în muncă

CÂND ți se poate SUSPENDA PENSIA. Ai grijă dacă ești în această situație!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel