Bijuterii regale dispărute în Rusia în timpul Revoluției din 1917 sunt vândute la o licitație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Bijuterii regale dispărute în Rusia în timpul revoluției din 1917 sunt vândute la o licitație
Pexels / Bijuterii regale dispărute în Rusia în timpul revoluției din 1917 sunt vândute la o licitație
O serie de bijuterii ce au aparținut familiei regale din Rusia, dispărute în 1917, sunt în prezent vândute la o licitație. 

Bijuterii regale rusești, scoase ilegal din țară în timpul revoluției din 1917, alături de alte diamante rare colorate, sunt oferite la licitație săptămâna viitoare la Geneva, în căutarea colecționarilor cu buzunare generoase, scrie CNN

Un diamant portocaliu-roz cu o greutate de 25,62 de carate, cu o valoare estimată între 3,6 milioane și 5,38 de milioane de franci elvețieni, plasat într-un inel, este vedeta licitației semestriale de bijuterii a casei de licitații Sotheby's din orașul elvețian, care va avea loc pe 10 noiembrie.

„Un cristal frumos, este o culoare fantastică, cu puțin portocaliu, dar nu prea mult, fiind o culoare foarte subtilă”, a declarat Olivier Wagner, șeful departamentului de vânzări și expert în bijuterii al Sotheby's Geneva, pentru Reuters.

Pandemia le-a trezit interesul pentru bijuterii

„Piața este în prezent foarte dinamică și, după pandemie, oamenii sunt foarte dornici să cumpere bijuterii și ceva tangibil de care se pot bucura”, a mai spus Wagner. 

Pentru colecționarii de pietre prețioase istorice, o broșă mare ovală cu safir și diamant și cleme asortate din cutia de bijuterii a Marii Ducese Maria Pavlovna, mătușa ultimului țar rus Nicolae al II-lea, este din nou disponibilă. 

„Aparțineau Marii Ducese Maria Pavlovna a Rusiei care era regina vieții sociale din Sankt Petersburg. Era soția Marelui Duce Vladimir, deci fiul țarului (n.r. - Alexandru al II-lea), și avea o colecție fantastică. de bijuterii”, a mai adăugat Wagner.

Setul regal, încredințat prietenului ei, diplomatul britanic Albert Henry Stopford, care le-a dus la Londra pentru conservare, împreună cu alte bijuterii, este estimat la 280.000-480.000 de franci, a precizat casa de licitații.

A scăpat de Revoluție, la fel și bijuteriile

Pavlovna a scăpat din Rusia revoluționară și a murit în Franța în 1920. Broșa și cerceii ei sunt vândute de o familie princiară europeană care le-a cumpărat la licitație în 2009, a spus casa de licitații.

Sotheby's își extinde săptămâna luxului, cu o vânzare online „Fashion Through Time” destinată colecționarilor mai tineri, în care loturile includ genți de mână numite după vedetele de film Grace Kelly și Jane Birkin și pantofi sport purtați de regretatul star NBA Kobe Bryant.

Pantofii Nike în culorile galben și negru, mărimea SUA 14, sunt estimați la 25.000-35.000 de franci elvețieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel