Data publicării:

Bihor: Numărul mediilor de 10 la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, în creştere în ultimii trei ani

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Numărul mediilor de 10 obţinute de elevii bihoreni la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională a ajuns la 26 în acest an, comparativ cu 21 în anul şcolar trecut şi respectiv 14, în urmă cu doi ani.

Cei 6 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat şi alţi 20 care au luat note maxime la Evaluarea Naţională au fost premiaţi, marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, cu câte 3.000, respectiv 1.000 de lei, din surse guvernamentale.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul ISJ, gazdă fiind inspectorul şcolar general, Alin Novac-Iuhas, care le-a înmânat diplomele şi plicurile cu bani.

Potrivit lui Alin Novac Iuhas, în acest al şaptelea an de când Guvernul României onorează performanţa elevilor români la examenele naţionale, în Bihor se înregistrează, în total, cel mai mare număr de absolvenţi cu media 10.

"Este al patrulea an în care mă bucur că am prilejul de a fi alături de voi, cei mai merituoşi elevi ai judeţului nostru. În ultimii ani, Bihorul s-a situat întotdeauna pe un loc fruntaş. Ne face cinste să amintim că, în urmă cu doi ani, am avut o unitate de învăţământ care s-a situat pe primul loc la nivel naţional în ce priveşte numărul mediilor de zece, este vorba despre Colegiul 'Mihai Eminescu' din Oradea. În acest an, mai avem o unitate de învăţământ care se situează în top 3, anume Colegiul Naţional 'Emanuil Gojdu', cu zece medii de 10 la Evaluarea Naţională. Suntem mândri de voi şi ne putem speranţe uriaşe în ceea ce voi veţi deveni şi veţi face în continuare. Mă bucur că aţi înţeles importanţa cărţii, că sunteţi exemple pentru generaţiile care vin, voi fiind mândria părinţilor, a profesorilor voştri, până la urmă voi sunteţi motivaţia noastră, ca şi dascăli, de a ne desfăşura activitatea în fiecare zi", a spus Alin Novac Iuhas.

Mediile de 10 au înregistrat un trend crescător în ultimii trei ani. În anul şcolar anterior, au fost premiaţi 15 elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi şase la Bacalaureat, în total 21, iar cu doi ani în urmă, au fost premiaţi 14 elevi cu medii maxime, 5 la Evaluare şi 9 la Bacalaureat.

La festivitate au participat elevii de nota zece, părinţi, rude şi prieteni, alături de profesori şi inspectori şcolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel