Un copil a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un copil, în vârstă de 15 ani a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a încercat să aprindă focul din sobă cu benzină. Locuința din localitatea Pociovelişte, comuna Curăţele, a ars parțial, informează ISU Bihor.

Băiatul a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină şi a suferit arsuri grave, transmite Agerpres. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, minorul a suferit arsuri de gradul 1, în zona toracică şi de gradele 2 şi 3 la nivelul feţei şi al mâinilor, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei Beiuş, din care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Salvatorii au acţionat pentru acordarea primului ajutor calificat minorului şi pentru stingerea incendiului produs în locuinţa acestuia.  Până la sosirea forţelor specializate, un vecin de-al minorului a intervenit pentru stingerea flăcărilor, reuşind să împiedice dezvoltarea incendiului.

"Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare adolescentului, care s-a rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajele de stingere au acţionat pentru lichidarea ultimelor focare şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului produs în dormitorul locuinţei. Minorul, în vârstă de 15 ani, care a suferit arsuri de gradul 1, în zona toracică şi de gradele 2 şi 3 la nivelul feţei şi al mâinilor, a fost transportat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean," se arată în comunicatul ISU Bihor.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o utilizarea benzinei pentru aprinderea focului, au ars un colţar, un fotoliu şi o ladă de lemne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel