Urmărește emisiunea live
Bihor: DSVSA anunţă reducerea numărului de focare de pestă porcină africană în judeţ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat luni că, în ultimele trei săptămâni, în judeţul Bihor nu au mai fost confirmate focare noi de evoluţie a pestei porcine africane (PPA) la porcii domestici şi nici la porcii mistreţi, fiind însă închise cinci focare în această perioadă. 

Ca urmare a activităţilor specifice de control şi asanare a bolii, desfăşurate de către specialiştii din cadrul DSVSA Bihor, numărul de focare active de PPA a fost redus la 14, în judeţ, fiind asanate şi ridicate măsurile de restricţie sanitară veterinară pentru un număr de cinci focare, care au afectat trei localităţi: Derna şi Sacalasăul Nou din comuna Derna şi satul Abrămuţ, din comuna omonimă.

Toate animalele afectate sau suspecte, precum şi cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie. DSVSA Bihor a finalizat, în vederea despăgubirii proprietarilor afectaţi până la această dată, toate dosarele depuse, urmând a fi virate sumele cuvenite proprietarilor, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel