Biden va avea o convorbire telefonică, miercuri, cu Olaf Scholz pe tema tensiunilor ruso-ucrainene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Biden va discuta miercuri cu Olaf Scholz pe tema tensiunilor ruso-ucrainene
Biden va discuta miercuri cu Olaf Scholz pe tema tensiunilor ruso-ucrainene
Președintele american Joe Biden va purta discuții telefonice, miercuri, cu cancelarul german Olaf Scholz, în jurul orei 19:30 GMT (21:30, ora României), a precizat Casa Albă.

Întâlnirea, care se va desfășura pe o linie securizată, va face 'parte din coordonarea noastră strânsă și continuă cu aliații', a transmis Casa Albă într-un comunicat.

VEZI ȘI: Antony Blinken: SUA nu remarcă nicio retragere a trupelor ruse de la graniţa ucraineană

Citește și: Rusia a retras noi trupe din Peninsula Crimeea. Ministrul rus al Apărării a filmat totul

Autoritățile ruse au anunțat că mai multe tancuri și piese de echipament militar au fost retrase miercuri din Peninsula Crimeea după finalizarea exercițiilor ordonate de comandații militari. Marți, au fost retrase alte trupe din apropierea graniței cu Ucraina, scrie Mediafax.

Potrivit Reuters, ministrul rus al Apărării a prezentat o filmare în care apar o coloană de tancuri și alte vehicule militare care părăsesc Crimeea anexată pe un pod de cale ferată la finalul exercițiilor. Ministrul a mai spus că alte trupe s-ar putea întoarce curând la bazele lor.

Rusia a poziţionat aproximativ 150.000 de soldaţi aproape de graniţa cu Ucraina, inclusiv 30.000 de militari care participă la exerciţii militare în Belarus. Marți, Rusia a anunțat primele retrageri ale unor trupe care au încheiat exercițiile. În derulare sunt exerciţiile comune ruso-beloruse care se vor încheia pe 20 februarie.

Retragerile de trupe sunt interpretate de unii ca pe un semn de detensionare. Pentru alţi analişti, este prea devreme pentru a spune dacă acest lucru semnalează cu adevărat o schimbare.

Putin: Rusia vrea dialog cu SUA şi NATO, în sensul creşterii transparenţei activităţilor militare

Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică, pe tema măsurilor, în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, după întâlnirea pe care a avut-o cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Vezi continuarea aici!

Citește și: Joe Biden, declarații în contextul crizei din Ucraina: Nu confirmăm retragerea armatei ruse / VIDEO

Citește și 16 februarie - Invazia anunțată în Ucraina. Hartmann: Nu știu dacă a fost o mișcare inteligentă, dar nu am văzut de mult timp o asemenea atitudine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel