Biden, turneu în Europa: Puţin probabilă o vizită în Ucraina
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Biden, turneu în Europa: Puţin probabilă o vizită în Ucraina - Foto Agerpres
Biden, turneu în Europa: Puţin probabilă o vizită în Ucraina - Foto Agerpres
Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este 'puţin probabil' să efectueze o vizită în Ucraina pe marginea viitorului său turneu în Europa, relatează France Presse. 

'În această călătorie, este puţin probabil', a răspuns el jurnaliştilor care l-au întrebat despre o posibilă vizită în Ucraina ca parte a deplasării sale în Germania începând de sâmbătă pentru o reuniune a G7, apoi în Spania din 28 iunie, pentru un summit NATO. Aceste două reuniuni diplomatice vor avea loc la aproape patru luni de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în timp ce Moscova îşi intensifică ofensiva asupra estului şi sudului ţării după ce nu a reuşit să pună mâna pe capitala Kiev, notează AFP.

'Depinde de multe lucruri'

'Depinde de multe lucruri', a răspuns mai întâi preşedintele, în timpul unei plimbări pe plaja din Rehoboth Beach, în Delaware, când a fost întrebat despre o posibilă călătorie pe teritoriul ucrainean. 'Fie că creează sau nu mai multe dificultăţi pentru ucraineni, fie că distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă', a explicat Biden, subliniind că vorbeşte cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski 'practic de patru ori pe săptămână'.

'Mă duc în Germania şi mă duc în Spania, mă duc în Israel şi mă duc în Arabia Saudită'

'Mă duc în Germania şi mă duc în Spania, mă duc în Israel şi mă duc în Arabia Saudită (...) şi apoi mă voi întoarce, probabil direct', a adăugat el.

Preşedintele american urmează să se ducă între 13 şi 16 iulie în Israel, în Cisiordania ocupată şi Arabia Saudită, unde va sosi cu un prim zbor direct ce leagă Israelul de regatul saudit. El trebuie să participe la un summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), un forum diplomatic ce reuneşte mai multe ţări arabe din regiune.

Joe Biden nu s-a dus încă în Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, dar prima-doamnă Jill Biden a făcut o deplasare în vestul ţării, la câţiva kilometri de graniţa cu Polonia, în luna mai. Statele Unite sunt principalul aliat occidental al Kievului, căruia Washingtonul i-a acordat ajutor militar de 5,6 miliarde de dolari de la începutul conflictului.

Citește și - Președintele Biden a căzut de pe bicicletă în timpul unei plimbări de weekend

Președintele Biden a căzut de pe bicicletă, dar s-a ridicat repede și i-a asigurat pe toți că se simte bine.

Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a căzut de pe bicicletă sâmbătă dimineaţă, în Delaware, unde a petrecut weekendul, dar s-a ridicat rapid şi a dat asigurări că se simte bine, relatează AFP și Agerpres. În timpul unei plimbări cu bicicleta la Rehoboth Beach, mic oraş de pe malul oceanului unde îşi petrece de multe ori weekendul în vila sa, preşedintele a căzut de pe bicicletă în jurul orei 09.40 dimineaţă, potrivit unui jurnalist acreditat la Casa Albă.

Joe Biden a vrut să se oprească pentru a discuta cu trecătorii şi jurnaliştii care îl aşteptau, dar a spus că a avut probleme în a-şi elibera piciorul din pedală. El a căzut lateral, în timp ce bicicleta sa era oprită, potrivit înregistrării jurnalistului.

Preşedintele a fost imediat înconjurat de membrii echipei sale de securitate, dar s-a ridicat rapid. Întrebat cum se simte, el a răspuns "sunt bine". Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel