Biden răspunde ACUZELOR de agresiune sexuală asupra unei femei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Candidatul prezidenţial democrat american Joe Biden a negat vineri că a agresat sexual o fostă colaboratoare în Senat în 1993, în primele sale remarci publice pe această temă după ce s-a confruntat cu o presiune intensă în legătură cu această acuzaţie, informează Reuters.

'Vreau să mă refer la acuzaţiile unei foste membre a personalului că eu m-am angajat în comportament inadecvat în urmă cu 27 de ani', a declarat fostul vicepreşedinte într-un comunicat transmis prin e-mail. 'Nu sunt adevărate. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată', a adăugat Biden.

O femeie din California, pe nume Tara Reade, care a lucrat ca asistentă personală în biroul lui Biden din Senatul SUA din decembrie 1992 până în august 1993, l-a acuzat pe acesta în interviuri mass-media că a împins-o în perete în 1993 şi printre altele, i-a băgat mâna sub fustă.

Biden, presupusa nominalizare democrată în confruntarea cu preşedintele republican Donald Trump în alegerile din Statele Unite de la 3 noiembrie, a fost supus unei presiuni crescânde în interiorul şi în afara partidului său pentru a da explicaţii după această acuzaţie.

El a cerut Senatului Statelor Unite să solicite Arhivelor Naţionale să publice orice documente de personal ce ar putea arăta dacă asistenta a depus o plângere împotriva sa la acea vreme. El a spus că documentele personale din anii săi la Senat, care au fost donate Universităţii Delaware şi nu au fost încă disponibile publicului, nu conţin aşa ceva. Reuters nu a fost în măsură să confirme în mod independent acuzaţia lui Reade şi de asemenea nu a putut să o contacteze sau un reprezentant al său pentru comentarii, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel