Data actualizării:
Data publicării:

Biden, mesaj după decesul Papei Emerit Benedict al XVI-lea. Cum îl descrie președintele SUA

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Biden vrea să meargă la frontiera cu Mexicul: Intenţionez să fac asta!
Biden vrea să meargă la frontiera cu Mexicul: Intenţionez să fac asta!
Joe Biden a transmis un mesaj, după decesul Papei Emerit Benedict al XVI-lea.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, un catolic practicant, a transmis un mesaj după decesul Papei Emerit Benedict al XVI-lea. Acesta a salutat „devoţiunea faţă de biserică“ şi „generozitatea“ Suveranului Pontif.

„Ne vom aminti de el ca teolog reputat, călăuzit de principiile sale şi de credinţa sa şi a cărui întreagă viaţă a fost consacrată devoţiunii faţă de Biserică“, a transmis, într-un comunicat, președintele Joe Biden.

Cei doi s-au întâlnit în 2011 la Vatican, atunci când actualul președinte al Statelor Unite ale Americii era vicepreședinte la Casa Albă. Biden este al doilea președinte catolic al SUA, după John F. Kennedy.

„Îmi voi aminti mereu de generozitatea şi de primirea sa, precum şi de profunda noastră conversaţie“, se adaugă în comunicat, conform Agerpres.

Papa Emerit Benedict al XVI-lea a murit în cursul zilei de sâmbătă, 31 decembrie 2022, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican, după ce în ultimele zile a fost semnalat că acesta se confruntă cu probleme de sănătate (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Steagurile de la Bundestag au fost coborâte în bernă, după decesul Papei Emerit Benedict al XVI-lea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel