Data actualizării:
Data publicării:

Biden: Lichidarea liderului Hezbollah de către Israel este o măsură justă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Președintele american Joe Biden a susținut că lichidarea liderului Hezbollah de către Israel este o măsură justă.

Asasinarea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah într-o lovitură a armatei israeliene lângă Beirut este "o măsură justă pentru numeroasele sale victime, între care mii de civili americani, israelieni şi libanezi", a declarat sâmbătă preşedintele american Joe Biden, relatează AFP și Agerpres.

"Statele Unite susţin pe deplin dreptul Israelului de a se apăra împotriva Hezbollah, Hamas, houthi şi orice altă grupare teroristă susţinută de Iran", a adăugat preşedintele american într-un comunicat.

El a precizat că a cerut Pentagonului "să consolideze sistemul de apărare al forţelor militare americane în Orientul Mijlociu" pentru a "reduce riscul unui război regional de mare amploare".

"Obiectivul nostru este să dezamorsăm conflictele în curs în Gaza şi Liban prin mijloace diplomatice", a adăugat Biden, cerând să se ajungă la un acord care să permită populaţiei "să revină la locuinţe în Israel şi în sudul Libanului".

La rândul său, vicepreşedinta SUA Kamala Harris l-a descris sâmbătă pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah drept "terorist cu sânge american pe mâini". "Astăzi, victimele Hezbollah au o măsură justă", a adăugat candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA. "Voi sprijini întotdeauna dreptul Israelului de a se apăra", a subliniat ea.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat sâmbătă plecarea familiilor angajaţilor ambasadei americane din Liban "din cauza situaţiei de securitate volatile şi imprevizibile din Beirut" şi le-a cerut cetăţenilor americani "să părăsească Libanul atât timp cât opţiunile comerciale rămân disponibile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel