Biden, iritat de o jurnalistă CNN, după întâlnirea cu Putin: "Ți-ai greşit meseria!". Ce l-a întrebat
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 17 iun 2021, 17:11
WhatsApp
Sursa foto: Facebook President Joe Biden
Sursa foto: Facebook President Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden s-a arătat deranjat de unele întrebări ale ziariştilor, la conferinţa de presă ce a urmat summitului de la Geneva cu omologul său rus Vladimir Putin.

Preşedintele american Joe Biden s-a arătat deranjat miercuri de unele întrebări ale ziariştilor la conferinţa de presă ce a urmat summitului de la Geneva cu omologul său rus Vladimir Putin şi, cu toate că apoi şi-a cerut scuze unei jurnaliste pentru că s-a arătat deştept faţă de ea, a continuat să atace membri ai mass-media acuzându-i de negativism, potrivit politico.eu, citat de Agerpres.

Primul moment tensionat la conferinţa de presă a survenit după ce Kaitlan Collins, jurnalistă a postului CNN, l-a întrebat pe Biden de ce este optimist că preşedintele Putin şi-ar putea schimba comportamentul provocator după acest summit.

De ce sunteţi atât de încrezător că-şi va schimba comportamentul, domnule preşedinte ?, l-a întrebat Collins.

Nu sunt încrezător. Unde dracu - ce aţi făcut în tot acest timp ?, i-a replicat Biden, în timp ce s-a mişcat de pe loc spre grupul de jurnalişti adunaţi. Când am spus că sunt încrezător ?, a continuat el, ridicând degetul arătător pentru a fi mai expresiv. Ceea ce am spus a fost - hai să o lămurim -, am spus că ceea ce va schimba comportamentul lor (al Rusiei n.red) este dacă restul lumii reacţionează faţă de ei, şi le diminuează rolul în lume, a indicat preşedintele SUA.

Vezi și: Summit NATO 2021. Ce a vorbit Geoană cu Biden: Acesta a fost elementul mai personal al discuţiei

"Ți-ai grești meseria"

Dar discuţia aprinsă nu s-a oprit aici, jurnalista CNN iritându-l din nou pe Biden când l-a întrebat de ce crede că întâlnirea sa cu Putin a fost productivă deşi preşedintele rus ocolise la conferinţa sa separată de presă întrebările despre drepturile omului în Rusia, îndreptând atenţia către problemele de acelaşi fel din SUA.

Biden a ripostat spunându-i lui Collins că şi-a greşit meseria dacă nu poate sesiza utilitatea acestui summit.
Înainte să se îmbarce în Air Force One pentru a reveni în SUA, preşedintele american a spus că şi-a cerut scuze jurnalistei CNN. Totuşi, el şi-a menţinut părerea despre ceea ce a perceput a fi o puternică înclinaţie spre negativism în presă.

Această confruntare cu presa a marcat un final neobişnuit al primului turneu politic întreprins de Biden - la summiturile G7, NATO şi cu şefii principalelor instituţii ale UE - şi care a fost menit să arate imaginea unui preşedinte ce aduce stabilitate după cei patru ani ai preşedinţiei lui Donald Trump. Turneul său s-a desfăşurat într-un context diplomatic sensibil, SUA având în continuare divergenţe cu unii aliaţi asupra abordării unor teme preocupante, inclusiv relaţiile cu Rusia sau China.

Biden şi Putin s-au întâlnit la Geneva pentru a calma tensiunile dintre ţările lor. Deşi amândoi au evocat după summit discuţii într-o atmosferă pozitivă, nu au anunţat nicio iniţiativă concretă.

Vezi și: Tot ce trebuie să știi despre summitul Biden - Putin: Puncte comune și blocaje între SUA și Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?