Biden înregistrează cea mai scăzută încredere acordată unui președinte american, în ultimii 50 de ani. SUA și-au pierdut încrederea până și în religie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Președintele Joe Biden a împins președinția americană într-un loc întunecat, unde nu a mai fost de aproape 50 de ani.

În cel mai recent sondaj Gallup, mai puțin de un sfert dintre cei chestionați au „încredere” în președinție mai puțin decât în ​​timpul lui Trump.

Din 1975 încoace, Gallup nu a înregistrat niciodată o cifră de încredere la fel de scăzută precum cele 23 de procente ale lui Biden.

„Cele mai mari scăderi ale încrederii sunt de 11 puncte procentuale pentru Curtea Supremă – așa cum s-a raportat la sfârșitul lunii iunie, chiar înainte ca instanța să emită hotărârile controversate privind armele și avortul”, a transmis Gallup.

„Toate cele trei grupuri de partid sunt mult mai puțin încrezătoare în președinție decât erau în urmă cu un an, înregistrând scăderi de cel puțin 10 puncte”, a adăugat grupul de sondaj.

Niveluri istorice scăzute de încredere sunt și în dreptul știrilor TV și ziarelor. „Sondajul din acest an marchează noi minime ale încrederii pentru toate cele trei ramuri ale guvernului federal – Curtea Supremă (25%), președinția (23%) și Congresul”, arată sondajul, potrivit Washington Examiner.

Americanii și-au pierdut încrederea în orice, de la religia organizată până la Congres

Americanii nu se simt prea bine cu privire la nimic în acest moment, cu excepția sindicatelor.

În fiecare an, Gallup chestionează americanii cu privire la încrederea lor în diferite instituții, de la școli publice, la bănci, la religie organizată. Anul acesta, Gallup a întrebat americanii despre 16 „instituții majore” pe tot parcursul lunii iunie. Rezultatele: recorduri negative în dreptul a 14 instituții.

Până și religia organizată a fost lovită cu un deficit de 6%, față de anul trecut.

Dintre cele 16 instituții pe care Gallup le-a sondat, doar una nu a observat o scădere a încrederii: forța de muncă organizată (sindicatele).

Democrații au încă cea mai mare încredere în munca organizată, 41% spunând că au multă încredere - aceeași cifră ca în 2021. Încrederea republicanilor în munca organizată a crescut de la 13% la 15%, în timp ce independenții au fost mai sceptici, încrederea lor scăzând de la 28% la 27%.

Încrederea stabilă în forța de muncă organizată vine după un an de eforturi proeminente ale sindicatelor împotriva unor giganți precum Starbucks și Amazon. Într-adevăr, Gallup a constatat în 2021 că aprobarea sindicatelor era de 65% - cel mai înalt nivel din 1965 încoace. Aprobarea a fost deosebit de ridicată în rândul democraților, lucrătorilor mai tineri și lucrătorilor cu venituri mai mici.

Liz Shuler, președintele celei mai mari federații a muncii din țară, AFL-CIO, a declarat anterior pentru Insider că percepția asupra muncii organizate s-a „schimbat dramatic” în ultimul an. În 2021, 140.000 de muncitori au părăsit locul de muncă și au existat 265 de opriri de lucru, potrivit cercetătorilor de la Școala ILR a Universității Cornell, care a creat ILR Labor Action Tracker.

Chiar și așa, apartenența la sindicate a rămas mică și a scăzut din nou în 2021. Rata de membri ai sindicatelor a scăzut de la 10,8% în 2020 la 10,3% în 2021, potrivit Biroului de Statistică a Muncii. În 2020, 14,3 milioane de lucrători erau într-un sindicat; în 2021, doar 14 milioane erau - cu mult sub maximele istorice ale numărului de membri și urmând o tendință de scădere care se răsfrânge de decenii. Susținătorii muncii atribuie acest declin dreptului muncii restrictive, ceea ce face dificilă organizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel