Joe Biden îl nominalizează pe Ajay Banga la conducerea Băncii Mondiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Ajay Banga, preşedintele Băncii Mondiale. Sursa Youtube Stanford Graduate School of Business
Ajay Banga, preşedintele Băncii Mondiale. Sursa Youtube Stanford Graduate School of Business
Numirea vine la câteva zile după ce actualul președinte al Băncii Mondiale, David Malpass, a anunțat că va demisiona până în iulie.

Președintele Joe Biden l-a nominalizat joi pe Ajay Banga, fostul CEO al Mastercard, la conducerea Băncii Mondiale.

Biden a spus într-o declarație că Banga este ”unic echipat pentru a conduce Banca Mondială în acest moment critic al istoriei”. Liderii mondiali au cerut instituției financiare internaționale să regândească modul în care abordează crizele globale emergente, cum ar fi schimbările climatice, securitatea alimentară și pandemia de coronavirus, scrie Politico.

Numirea vine la doar câteva zile după ce actualul președinte al Băncii Mondiale, David Malpass, a anunțat că va demisiona până în iulie, cu luni înainte de expirarea mandatului liderului nominalizat de administrația Trump.

Banga, dacă va fi confirmat de consiliul de administrație al Băncii Mondiale, va trebui să echilibreze agenda climatică a SUA, cel mai mare acționar al băncii, cu îngrijorările altor țări cu privire la o potențială îndepărtare de mandatele de bază ale instituției de combatere a sărăciei și finanțare a proiectelor de dezvoltare economică în cadrul frontierele naționale.

În trecut, SUA a avut voie să aleagă șeful Băncii Mondiale, deși această dinamică s-a confruntat recent cu respingerea altor națiuni.

Banga, o figură admirată de zeci de ani pe Wall Street, a devenit proeminentă la Citigroup ca protejat al CEO-ului de atunci Sandy Weill. Crescut în India ca sikh, Banga a făcut o figură recunoscută la evenimente cu turbanul său elegant și abordarea umilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel