Biden i-a comunicat premierului Netanyahu îngrijorarea sa cu privire la escaladarea violențelor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat sâmbătă profunda sa îngrijorare cu privire la continuarea escaladării violenţei, reafirmându-şi sprijinul pentru "dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas", într-un dialog telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Preşedintele Biden şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la "siguranţa jurnaliştilor" după ce o lovitură israeliană a distrus o clădire-turn cu 13 etaje din Gaza care adăpostea mai multe media internaţionale, inclusiv sediul agenţiei americane AP, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Preşedintele şi-a reafirmat sprijinul ferm pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas şi ale altor grupări teroriste din Gaza" şi "a condamnat aceste atacuri aleatorii asupra oraşelor din Israel", conform comunicatului de presă.

Joe Biden, îngrijorat



Liderul de la Casa Albă "şi-a exprimat, de asemenea, profunda îngrijorare cu privire la violenţa în cadrul comunităţile din Israel. El a lăudat declaraţiile prim-ministrului şi ale altor lideri care se opun unor astfel de acţiuni de ură".

Biden a "remarcat, de asemenea, că actuala fază a conflictului a costat în mod tragic viaţa unor civili israelieni şi palestinieni, inclusiv a unor copii".

Preşedintele american şi-a exprimat, în final,"sprijinul pentru măsuri ce permit poporului palestinian să se bucure de demnitate, securitate, libertate şi oportunităţi economice pe care le merită şi şi-a afirmat sprijinul pentru soluţia celor două state". 

Clădirea în care se aflau redacțiile Associated Press şi Al Jazira, distrusă

Israelul şi-a înmulţit atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza sâmbătă, în timp ce combatanţii palestinieni au lansat din nou o ploaie de rachete asupra mai multor oraşe israeliene, între care şi Tel Aviv, fără ca vreo acalmie să pară avută în vedere în această regiune care se confruntă cu cele mai grave violenţe din 2014, potrivit Reuters şi AFP, scrie Agerpres. 

La amiază, un bloc turn în Fâşia Gaza care adăpostea birourile agenţiei de presă americane Associated Press şi canalului de informaţii Al Jazira (din Qatar) s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o rachetă israeliană.

"O lovitură israeliană a distrus turnul care adăpostea birourile AP din oraşul Gaza", a scris pe Twitter şi Jon Gambrell, jurnalist al agenţiei americane de presă. "Armata l-a avertizat pe proprietarul turnului în care AP îşi are sediul că va fi ţinta" unei lovituri, scrisese el cu puţin timp înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel