Biden, despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: Mi-a adus aminte de mama. Nu cred că s-ar simţi insultată
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 13 iun, 23:20
WhatsApp
Sursa foto: Facebook President Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden a declarat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu care a luat ceaiul duminică după amiaza la Windsor, i-a adus aminte de mama sa.

"Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei", a mărturisit Biden presei cu puţin timp înainte de plecarea sa de la Londra, relatează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a avut o discuţie "grozavă" cu suverana, care a întrebat-o de liderul rus, Vladimir Putin, şi de cel chinez, Xi Jinping. Cuplul prezidenţial american a petrecut la castelul Windsor peste o oră, cu circa 10 minute mai mult decât era prevăzut. Biden a invitat-o, cu acest prilej, pe regină să viziteze Casa Albă.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost, vineri, gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7, luând prim-planul scenei la summitul pe care aceştia îl au timp de trei zile în Cornwall, relatează agenţia Reuters. 

La recepţie, desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, regina s-a întâlnit cu Joe Biden pentru prima dată de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden devine astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie.

G Ad:

Duminică seara, Joe Biden a aterizat la Bruxelles, unde va lua parte luni la summitul NATO.

Summitul NATO

Liderii ţărilor din NATO se vor reuni la 14 iunie într-un summit la Bruxelles, a anunţat joi, printr-un comunicat, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit AFP şi EFE.

'Acţiunile agresive ale Rusiei, ameninţarea teroristă, atacurile cibernetice, tehnologiile disruptive aflate în dezvoltare, impactul schimbărilor climatice asupra securităţii şi avansul Chinei' vor fi subiectele de pe agenda reuniunii, conform comunicatului, scrie Agerpres.

'Este o oportunitate unică de a întări NATO ca o întruchipare solidă a legăturii dintre Europa şi America de Nord. Vom lua decizii în legătură cu agenda substanţială a NATO pentru 2030, pentru a răspunde provocărilor de astăzi şi de mâine', a spus Stoltenberg.

Va fi prima reuniunea a liderilor din NATO la care va participa şi preşedintele american Joe Biden. Ultimul summit al NATO a avut loc în decembrie 2019, la Watford, în Marea Britanie, în timp ce ultima reuniune de la Bruxelles s-a ţinut în iulie 2018. Ediţia din 2017, desfăşurată de asemenea la Bruxelles, a fost prima a fostului preşedinte american Donald Trump. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro