Data actualizării:
Data publicării:

Biden cere Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc după atacul din Kansas City

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
SUA ia măsuri după schimbul de focuri din Kansas City.

Președintele american Joe Biden a făcut un apel către Congres să acționeze împotriva violenței armate, după tragicul atac cu armă survenit în timpul paradei Super Bowl din Kansas City în urma căruia cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar alte 21 au fost rănite. Acest incident a reînnoit apelul lui Biden pentru implementarea unor politici mai stricte privind controlul armelor de foc în Statele Unite, informeazĂ Agerpres.

"Împreună cu Jill, ne rugăm pentru cei ucişi şi răniţi astăzi în Kansas City şi pentru ca ţara noastră să găsească determinarea de a pune capăt acestei epidemii fără sens de violenţe cu arme de foc care ne sfâşie", a declarat preşedintele american într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Potrivit unui comunicat, membrii echipei Chiefs s-au declarat "întristaţi" şi au condamnat un "act de violenţă fără sens", precizând că toţi jucătorii, antrenorii şi membrii personalului lor, precum şi familiile lor sunt în siguranţă.

Primarul din Kansas City, Quinton Lucas, a indicat că autorităţile sunt în contact cu Casa Albă, care a oferit ajutorul statului federal.

Schimb de focuri în Kansas City

Miercuri, 14 februarie, în timpul unei parade în Kansas City care marca victoria echipei Chiefs la Super Bowl, a avut loc un schimb de focuri, soldat cu cel puțin o victimă fatală și alte 21 de persoane rănite, potrivit informațiilor furnizate de pompierii orașului din statul Missouri, situat în centrul Statelor Unite.

Șefa poliției din Kansas City, Stacey Graves, a confirmat că trei persoane au fost arestate în legătură cu acest atac.

Spitalul de pediatrie Children's Mercy a comunicat că tratează 12 persoane rănite în incident, dintre care 11 sunt copii. O purtătoare de cuvânt a spitalului a menționat că nouă dintre acestea au suferit răni cauzate de arme de foc.

În Statele Unite, problema armelor de foc și accesibilitatea acestora sunt subiecte sensibile, țara plătind un tribut greu din cauza răspândirii lor. Este remarcabil faptul că există mai multe arme individuale decât locuitori în SUA: un adult din trei deține cel puțin o armă, iar aproape jumătate dintre adulți locuiesc într-o casă în care există cel puțin o armă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel