Data actualizării:
Data publicării:

Biden: „Armistițiul ar putea fi prelungit. Șansele sunt reale”

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Joe Biden a transmis un mesaj emoționant americanilor de Ziua Recunoștinței, oferind și câteva informații despre posibila evoluție a conflictului dintre Israel și Palestina.

Președintele SUA, Joe Biden, afirmă că americanii au acum și un alt motiv pentru a fi recunoscători în această Zi a Recunoștinței, după eliberarea a 24 de ostatici de către Hamas în ziua de astăzi.

„Astăzi putem fi recunoscători și pentru că familiile se reunesc cu cei dragi care au fost ținuți ostatici timp de aproape 50 de zile”, spune Biden în declarațiile pregătite pentru presă în Nantucket, Massachusetts, unde sărbătorește Ziua Recunoștinței, notează TheTimesofIsrael.

Din 2024, ar putea fi eliminat impozitul pe venit de 10% pentru salariul minim
https://www.dcnews.ro/din-2024-ar-putea-fi-eliminat-impozitul-pe-venit-de-10prc-pentru-salariul-minim_939352.html

Treișprezece israelieni și unsprezece cetățeni străini din Thailanda și Filipine au fost eliberați ca parte a unui armistițiu de mai multe zile convenit între Israel și Hamas, primul de la izbucnirea războiului. Cel puțin 50 de femei și copii israelieni ținuți ostatici de către Hamas sunt așteptați să fie eliberați în primele patru zile ale armistițiului.

Când a fost întrebat dacă crede că armistițiul ar putea fi prelungit, permițând astfel eliberarea altor ostatici, Biden a spus: „șansele sunt reale”.

Prof. Gustav Meiseles, mesaj înfiorător pentru Europa după masacrul făcut de Hamas în Israel: Trebuie să înțelegem o treabă care e neînțeleasă încă
https://www.dcnews.ro/prof-gustav-meiseles-mesaj-infiorator-pentru-europa-dupa-masacrul-facut-de-hamas-in-israel-trebuie-sa-intelegem-o-treaba-care-e-neinteleasa-inca_939383.html

Biden subliniază că acordul cu privire la ostatici este rezultatul „unei diplomații ample a SUA, inclusiv a numeroaselor apeluri pe care le-am făcut din Oval Office către liderii din regiune”. Președintele remarcă cu recunoștință contribuția prim-ministrului Benjamin Netanyahu, precum și a mediatorilor, Emirul Tamim bin Hamad Al Thani din Qatar și președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi, pentru cooperarea lor în finalizarea acordului.

Biden accentuează că eliberările de astăzi reprezintă „doar un început”, recunoscând totodată că lucrurile „au decurs bine până acum”.

„Jucăriile de pluș care așteaptă să îi întâmpine pe acei copii [eliberați] la spital sunt o amintire puternică a traumei prin care acești copii au trecut, și asta la o vârstă atât de fragedă”, spune cu tristețe Biden, adăugând că el și soția sa, Jill, îi „țin pe toți în gândurile și rugăciunile noastre azi”, notează sursa menționată.

Cum îi convingi pe bogați să nu mai polueze. Ștefănuță (europarlamentar): E o legătură foarte profundă între ideea de a face foarte mulți bani și distrugerea mediului
https://www.dcnews.ro/cum-ii-convingi-pe-bogati-sa-nu-mai-polueze-stefanuta-europarlamentar-e-o-legatura-foarte-profunda-intre-ideea-de-a-face-foarte-multi-bani-si-distrugerea-mediului_939067.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel