Biden are dureri de gât şi de corp, dar simptomele COVID se ameliorează (medic)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Simptomele de COVID-19 ale preşedintelui american, Joe Biden, continuă să se amelioreze şi includ acum dureri de gât 'mai puţin supărătoare', secreţii nazale, tuse slabă şi dureri de corp, în timp ce pulsul, tensiunea arterială, ritmul respirator şi nivelul de oxigen rămân ''complet normale'', a declarat sâmbătă medicul său, Kevin O'Connor, într-o actualizare zilnică a stării preşedintelui, potrivit Reuters şi EFE.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID joi, când Casa Albă a precizat că avea simptome uşoare. Diagnosticul său a venit în contextul în care o subvariantă foarte contagioasă a coronavirusului determină un nou val de cazuri în Statele Unite. Cel mai probabil, Biden are subvarianta BA.5, a spus O'Connor.

Această subvariantă a tulpinii omicron este responsabilă pentru 75 până la 80 la sută din infecţiile cu COVID-19 din Statele Unite în acest moment.

Cu ce este tratat Joe Biden

Preşedintele, care a primit două doze de vaccin şi două doze de rapel, este tratat în primul rând cu medicamentul antiretroviral oral Paxlovid, iar rapoartele conform cărora a fost infectat cu subvarianta BA.5 nu vor schimba tratamentul planificat. Casa Albă a încercat să sublinieze capacitatea lui Biden de a lucra în ciuda bolii sale.

Joi, aceasta a publicat o înregistrare video în care preşedintele îi asigură pe americani că se simte bine, iar vineri a participat la întâlniri virtuale cu personalul Casei Albe. În programul său nu figurează niciun eveniment prezidenţial în weekend.

Unde se află Jill Biden

Soţia preşedintelui, prima doamnă Jill Biden, se află la casa lor din Wilmington, Delaware. Potrivit protocolului Casei Albe, care merge dincolo de recomandările Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), până când nu va fi testat negativ, el nu îşi va relua atribuţiile în persoană.

Biden a profitat de interesul stârnit de infecţia sa pentru a îndemna populaţia să se vaccineze. Într-o ţară în care vaccinurile sunt gratuite, doar 67,2% dintre americani au vaccinul complet (două doze) şi doar 48,2% au primit o doză de rapel.

Preşedintele vrea să le reamintească americanilor să se vaccineze pentru că, după spusele sale, este important, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și - Biden va găzdui un summit cu lideri africani

Preşedintele american Joe Biden va primi în perioada 13-15 decembrie lideri africani pentru un summit care ar trebui 'să sublinieze importanţa relaţiilor dintre SUA şi Africa', se arată într-un comunicat difuzat miercuri de Casa Albă, potrivit AFP.

Summitul, scrie preşedintele american, ar urma 'să promoveze mai puternic un nou angajament economic', 'să consolideze angajamentul SUA şi al Africii în favoarea democraţiei şi drepturilor omului', să permită să se lucreze asupra cooperării în faţa pandemiilor, asupra securităţii alimentare, asupra crizei climatice, precum şi asupra păcii.

'Mă bucur să lucrez cu guvernele africane, societatea civilă, comunităţile diasporei din SUA şi sectorul privat pentru a continua să ne consolidăm viziunea comună privind viitorul relaţiilor dintre SUA şi Africa', a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american şi-a stabilit ca prioritate diplomatică să contracareze influenţa marilor regimuri autocratice, cum ar fi Rusia şi în special China. Or, aceasta din urmă şi-a avansat mult pionii în ultimii ani pe continentul african, prin investiţii enorme în infrastructură şi în special în resurse miniere.

Într-un articol publicat în aprilie 2021, Shirley Ze Yu, cercetătoare la London School of Economics, scria că, de la începutul anilor 2000, schimburile comerciale ale Chinei cu Africa s-au înmulţit de 20 de ori, iar investiţiile sale directe pe continent au crescut de 100 de ori, Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel