Data publicării:

Biden afirmă că este hotărât să nu trimită trupele americane în Ucraina

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
BIden confirmă faptul că nu există trupe americane care luptă în Ucraina.

"Nu cer trupe americane. De fapt, nu există soldați americani în război în Ucraina. Și sunt hotărât să rămână așa," a declarat el.

Președintele SUA a argumentat, de asemenea, că Kievul ar putea câștiga conflictul cu Moscova dacă Statele Unite "stau alături de Ucraina și furnizează armele de care are nevoie pentru a se apăra."

În acest sens, Biden a apelat din nou la Congresul SUA să susțină decizia de a aloca un nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Joe Biden a susținut că Ucraina poate opri Rusia datorită aprovizionării cu arme din partea SUA.

"Ceea ce face momentul nostru rar este faptul că libertatea și democrația sunt sub amenințare, atât în țară, cât și peste hotare, în același timp. Peste hotare, Putin al Rusiei este în marș, invadând Ucraina și semănând haos în întreaga Europă și dincolo de aceasta. Dacă cineva în această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur, nu se va opri. Dar Ucraina poate opri pe Putin dacă stăm alături de Ucraina și furnizăm armele de care are nevoie pentru a se apăra," a spus el în discursul său privind Starea Uniunii.

Biden a mai menționat că este hotărât să nu folosească trupele americane în Ucraina. "Ei nu cer soldați americani. De fapt, nu există soldați americani în război în Ucraina. Și sunt hotărât să rămână așa," a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel