Biden a obținut sume record pentru campania sa: Obama, Clinton și mai multe vedete au participat la eveniment 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Facebook Joe Biden
Sursa Foto: Facebook Joe Biden
Campania electorală a președintelui american Joe Biden pentru alegerile prezidențiale va strânge 25 de milioane de dolari datorită unui eveniment plin de vedete la care vor participa și foști președinți democrați.

Echipa de campanie a președintelui Joe Biden susține că suma strânsă este un record.

Foștii președinți democrați Barack Obama și Bill Clinton au fost alături de Biden la Radio City Music Hall din New York, într-o apariție comună rară, menită să-i asigure președintelui în vârstă de 81 de ani un al doilea mandat la Casa Albă.

Biden și vicepreședintele său Kamila Harris au strâns deja mai multe fonduri decât adversarul său republican în alegerile din noiembrie, fostul președinte Donald Trump.

Evenimentul a durat câteva ore și a atras mii de persoane. Acesta a avut diferite niveluri de acces în funcție de suma donată. Cel mai ieftin bilet costa 225 de dolari.

Evenimentul principal a fost o conversație pe scenă cu cei trei președinți, moderată de prezentatorul unui talk-show nocturn Stephen Colbert.

A fost, de asemenea, o listă de artiști muzicali - Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo și Lea Michele - care au fost prezentați de actrița Mindy Kaling.

O fotografie cu toți cei trei președinți costa 100.000 de dolari

Mai mulți bani au permis donatorilor să petreacă mai mult timp cu președinții. O fotografie cu toți trei costa 100.000 de dolari.

O donație de 250.000 de dolari le oferea donatorilor acces la o recepție, iar 500.000 de dolari le permitea accesul la o întâlnire exclusivistă.

"Această creștere istorică este o dovadă a entuziasmului puternic pentru președintele Biden și vicepreședintele Harris și o dovadă a mașinăriei de strângere de fonduri fără precedent pe care am construit-o", a declarat copreședintele campaniei, Jeffrey Katzenberg.

Dar "petrecerea nu se oprește aici", potrivit campaniei, deoarece Prima Doamnă Jill Biden și DJ D-Nice au organizat o petrecere de după, la care vor participa 500 de invitați.

"Acesta va fi cel mai mare eveniment de strângere de fonduri pe care Joe Biden l-a făcut în cariera sa politică", a declarat Chris Korge, un veteran în strângerea de fonduri pentru democrați, care a fost președintele național de finanțe pentru campania lui Hillary Clinton în 2016.

"Cred că este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din istoria Partidului Democrat. Este, de asemenea, singura dată când trei președinți [democrați] au făcut o strângere de fonduri [de campanie] împreună", a adăugat el într-un interviu acordat NBC.

Cu toate acestea, Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump, a respins semnificația strângerii de fonduri și a declarat: "Joe este atât de deficient mintal încât are nevoie să scoată la înaintare niște refugiați precum Clinton și Obama", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel