Bibliotecă românească în Alcalá de Henares
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
O bibliotecă românească a fost inaugurată, la 19 noiembrie, în noul Centrul de Lectură „Regina Maria” din Alcalá de Henares, de către Asociația românească „Rază de Soare”, în prezența reprezentanților autorităților spaniole, a membrilor ambasadei și ai Consulatului General de la Madrid.

„Deschiderea bibliotecii românești într-o localitate din Spania care găzduiește un număr important de conaționali reprezintă un prim pas al asociației care își propune să demareze o serie de proiecte culturale de interes pentru publicul larg, iar Ambasada României și CGMadrid le vor fi alături în acest demers, convinși fiind că lectura îmbogățește sufletul cititorului și îl ajută să se dezvolte armonios, stimulând latura umană a fiecăruia dintre noi. Proiectul este rezultatul cooperării excelente dintre comunitatea românească, autoritățile locale, care au pus la dispoziție imobilul în mod gratuit și misiunea diplomatică, respectiv oficiul consular de la Madrid.

La eveniment a participat un public numeros care s-a bucurat de un recital de muzică românească, dansuri populare, precum și de prezentarea de carte a scriitoarei Lili Crăciun, inițiatoarea proiectului” anunță Ambasada într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel