Bianca Drăgușanu, săltată de polițiști. Ar fi adus haine din Turcia și le vindea fără să declare veniturile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: Instagram Bianca Dragusanu
Sursa foto: Instagram Bianca Dragusanu
Bianca Drăgușanu a fost săltată de polițiști.

UPDATE:

Bianca Drăgușanu este suspectată, alături de un fost poliţist local şi alte două persoane, că aducea haine de lux din Turcia şi le vindea prin intermediul firmei Bella Farfallina SRL, sub marca proprie "Boutique Leather & fur pe paginile unui site, pe Facebook şi Instagram (CCM Boutique), fără a declara veniturile la stat.

Hainele erau expuse într-un magazin fizic, pentru prezentare, situat pe şoseaua Berceni nr. 96. Acestea erau vândute exclusiv online, atât în România, cât şi în străinătate.

"Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4 pun în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", informează un comunicat al DGPMB, transmite Agerpres.

În perioada 2017- 2023, patru persoane, având calitatea de administratori ai unei societăţi comerciale, ar fi omis să evidenţieze în documentele contabile şi să declare la organele fiscale venituri în valoare de peste 2.400.000 de lei, provenite din comercializarea de articole vestimentare de lux, spun poliţiştii. Din cercetări s-a stabilit că prejudiciul cauzat, până la acest moment, este estimat la 332.000 de lei.

"În vederea administrării materialului probator, în cursul acestei dimineţi, sunt puse în executare şase mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul SICE - Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", arată sursa citată. 

Știrea inițială:

Bianca Drăgușanu a fost săltată de polițiști pentru că ar fi adus haine din Turcia pe care le vindea în România, fără să declare veniturile la stat, transmite Antena 3 CNN. În această dimineață oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la magazinul acesteia.

"Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală. În acest moment Bianca Drăgușanu este suspect alături de alte trei persoane, printre care și un polițist local. Ea se află în acest moment la audieri, după ce în această dimineață au fost mai multe percheziții, inclusiv în magazinul în care aceasta vindea respectivele haine. Este vorba despre haine de lux: blănuri, geci din piele, pe care, spun anchetatorii, Bianca Drăgușanu le aducea din Turcia și le vindea mai apoi online, dar și în magazinul ei, acolo unde erau și expuse. Totuși, ea nu ar fi declarat veniturile la stat.

Prejudiciu de peste 300 de mii de lei

Potrivit polițiștilor, toate aceste lucruri se întâmplau încă din anul 2017 și Bianca Drăgușanu ar fi trebuit să declare la stat venituri de peste 2 milioane și jumătate de lei, pe care nu i-a declarat, venituri provenite din comercializarea acestor articole vestimentare de lux.

Prejudiciul cauzat, spun polițiștii, este în acest moment estimat la 300 de mii de lei. Bianca Drăgușanu este acum la audieri, urmează să vedem ce va declara acolo și se fac în continuare cercetări pentru evaziune fiscală", transmite reporterul Ana Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel