Urmărește emisiunea live
BEx al PNL. Orban, decizie despre Nicușor Dan și Guvernul Cîțu
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 27 feb 2020, 13:53
WhatsApp
Biroul Executiv al PNL se va reuni vineri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se candidatul la Primăria Capitalei, dar şi lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Cîţu şi programul de guvernare al viitorului Executiv. 

'Mâine, la ora 9,00, avem convocată reuniunea conducerii statutare a PNL în care vom lua două decizii: una fiind decizia legată de candidatul la Primăria Capitalei şi doi - lista Guvernului şi programul de guvernare', a spus Orban, într-o conferinţă de presă. Anterior, el a anunţat că a luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL.

Programul de guvernare va fi actualizat

El a arătat că programul de guvernare va fi actualizat prin eliminarea chestiunilor care deja au fost rezolvate. 'Nu pot exista modificări decât problemele pe care le-am rezolvat dintre problemele care erau introduse în programul de guvernare şi pe care le-am prezentat', a spus Orban.

Întrebat dacă viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate şi alte partide, precum USR, el a răspuns: 'Am văzut că au propus şi premier. Degeaba atunci când se dă bătălia eşti plecat în vacanţă şi vrei să participi la sărbătorirea victoriei. Sigur că ne dorim să continuăm parteneriatul cu formaţiunile politice din Opoziţie în condiţiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat şi noi suntem consecvenţi acestei atitudini'. Despre cum vor vota parlamentarii liberali la învestirea viitorului Cabinet, el a menţionat că 'PNL acţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei'.

Vezi și Orban, întrebat despre șansele învestirii Guvernului Cîțu: Vreți să mă transform într-un futurolog?

'Voi fi alături de premierul desemnat în toate discuţiile ulterioare pentru a încerca să formăm o majoritate. (...) Vom purta toate discuţiile necesare pentru a construi această majoritate', a explicat Orban.

Strategie pentru anticipate?

El a fost întrebat dacă desemnarea lui Florin Cîţu ca premier face parte din strategia privind declanşarea alegerilor anticipate.

'Desemnarea domnului Cîţu face parte din decizia noastră de a oferi o soluţie pentru un blocaj care a fost declanşat de PSD. Blocajul a fost declanşat prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului din cauza proiectului de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi şi din cauza chiulului parlamentarilor PSD de la procedura de învestire. (...)

Toţi membrii PNL nu sunt promovaţi în funcţie de simpatia de care se bucură în PSD, ci sunt promovaţi în funcţie de caracter, de calităţile profesionale, de realizările pe care le-au avut de-a lungul carierei profesionale şi politice', a arătat Orban. Întrebat dacă alegerile anticipate rămân în continuare un obiectiv, el a afirmat că PNL acţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei şi urmează linia politică şi deciziile partidului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?