Data actualizării:
Data publicării:

Berlinul a confirmat autenticitatea unei înregistrări în care oficialii vorbeau despre planurile militare din Ucraina

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai mulți oficiali din armata Germaniei au vorbit despre distrugerea strategică a unui pod din Crimeea pentru a putea alimenta mai ușor soldații ucraineni. Discuția a fost înregistrată și făcută publică în mod anonim.

Înalți oficiali germani au confirmat autenticitatea unei înregistrări militare în cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe platforma comercială și necriptată WebEx, potrivit The Wall Street Journal, citat de KyivPost.

Conform WSJ, unul dintre ofițeri s-a alăturat discuției de pe telefonul mobil dintr-o cameră de hotel din Singapore.

La o întâlnire online secretă, armata germană a discutat posibila furnizare a rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina.

Potrivit ofițerilor Bundeswehr, armele ar putea fi folosite pentru a distruge Podul Kerch, care leagă Rusia de Crimeea ocupată și a fost utilizat pentru a livra arme mai aproape de Ucraina în cadrul invaziei continue a Rusiei.

În înregistrare, comandantul Forțelor Aeriene Germane, Ingo Gerhartz, le-a cerut colaboratorilor să pregătească o prezentare pentru ministrul apărării cu privire la cum Germania ar putea livra rachetele Taurus către Ucraina, precum și modul în care Kievul le-ar putea utiliza pentru a distruge ținte, în special depozite de muniție și Podul Crimean.

În înregistrare, ofițerii germani indică faptul că au analizat în detaliu cum să atace această infrastructură cheie. Conform calculelor lor, ar fi necesare între 10 și 20 de rachete Taurus pentru a ocoli sistemele de apărare antiaeriană rusești și a distruge podul.

"Nu există niciun motiv real să spunem că nu putem face asta; depinde doar de liniile roșii politice", a citat The Wall Street Journal declarația lui Gerhartz din înregistrare.

Publicația menționează că Germania dispune de aproximativ 600 de rachete Taurus. Se presupune că Berlinul ar putea furniza Ucrainei aproximativ 100 de rachete în două tranșe.

Totuși, în înregistrare, Gerhartz pare să afirme că nu are sens să furnizeze Ucrainei mai mult de 100 de rachete, deoarece aceasta nu ar influența semnificativ situația pe câmpul de luptă; pentru că Ucraina nu dispune de suficiente trupe pentru a elibera o zonă nouă sau chiar pentru a menține teritoriul controlat.

Conform comandantului german, distrugerea Podului Crimean ar fi strategic și politic importantă. Cu toate acestea, Gerhartz consideră că, cel mai probabil, Ucraina nu ar putea continua ofensiva terestră.

"Aceasta nu va schimba cursul războiului, trebuie să înțelegem clar acest lucru", a spus Gerhartz.

Înregistrările indică faptul că Ucraina are nevoie de șase ore pentru a lansa o rachetă după primirea informațiilor despre o țintă nouă.

În timpul conversației, ofițerii au menționat că Forțele Aeriene Germane au simulat terenul din jurul câmpului de luptă și pot ajuta ucrainenii să ocolească sistemul de apărare antiaeriană rusesc în jurul țintelor cheie.

Pentru a instrui operatorii ucraineni să opereze o astfel de armă, va fi nevoie de două săptămâni până la patru luni, în funcție de nivelul de precizie și complexitatea sarcinii.

Conform lui Gerhartz, cancelarul a insistat ca transferul oricărei rachete să se facă fără implicarea Forțelor Armate Germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel