Urmărește emisiunea live
Berea faraonilor. Este fabricată din drojdie veche de 3.000 de ani
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Dieta cu bere
Dieta cu bere
O echipă de cercetători israelieni a anunţat miercuri că a reuşit să extragă drojdii din vase antice pe care le-au folosit pentru a fabrica o bere asemănătoare cu cea pe care faraonii o beau în urmă cu peste 3.000 de ani, relatează miercuri AFP.

Berea, cu un conţinut de alcool de 6% şi un gust similar celei preparate din grâu, a fost prezentată jurnaliştilor alături de un hidromel cu un conţinut de alcool de 14%.

Aceasta este pentru prima dată când o bere este fabricată din drojdie antică, a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă o echipă de cercetători de la Autoritatea pentru Antichităţi din Israel şi de la trei universităţi care au colaborat la acest proiect.

"Când am adus această bere şi, aşezaţi în jurul unei mese, am băut-o am toastat", a declarat Aren Maeir, arheolog la Universitatea Bar-Ilan. ''Şi am spus: ori totul va fi bine, ori vom fi cu toţii morţi în cinci minute. Am supravieţuit şi ne aflăm aici pentru a spune această poveste", a adăugat Maeir.

Drojdiile utilizate pentru fabricarea acestei beri au fost recuperate din vase antice, descoperite în siturile arheologice, unele dintre acestea în deşertul Negev (sud).

Berea degustată miercuri a fost fabricată din drojdii datând din urmă cu aproximativ 3.000 de ani, au indicat cercetătorii. Ei au precizat, de asemenea, că a fost descoperită şi drojdie cu o vechime de 5.000 de ani.

Pentru a produce această băutură, oamenii de ştiinţă au utilizat metode moderne de fabricare a berii.

Cercetătorii au declarat că speră să producă în viitor bere pe baza unor reţete antice şi, eventual, să comercializeze aceste băuturi. 

Vezi și: Berea, sursă de minerale necesare organismului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel