Data publicării:

Berea fără alcool, nocivă pentru rinichi. Primul pas spre dependența de alcool

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ketut Subiyanto)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ketut Subiyanto)

Berea fără alcool nu este total inofensivă pentru sănătate.

Alegeri prezidentiale 2024

Experţii explică faptul că berea fără alcool determină rinichii să lucreze mai intens, drept urmare, agenţii cancerigeni din această băutură nu pot fi eliminaţi în mod natural, ci se blochează în ţesuturi. Acest lucru poate duce la inflamarea rinichilor, favorizând apariţia pielonefritei, glomerulonefritei sau insuficienţei renale.  În plus, tractul gastro-intestinal are de suferit, putându-se forma gaze intestinale, din cauza conţinutului ridicat de dioxid de carbon, iar conservanţii pot intensifica efectul toxic.

Indiferent de tot ce s-a afirmat până acum, însă, această băutură conţine şi substanţe utile - antioxidanţi care luptă împotriva proceselor de oxidare. De asemenea, berea fără alcool conţine vitamine B, necesare pentru funcţionarea sistemului nervos şi pentru realizarea multor reacţii biochimice. Berea fără alcool este potrivită şi pentru cei care nu doresc să acumuleze kilograme în plus, deoarece conţine mai puţine calorii decât berea obişnuită.

Băutura conţine şi un procent mic de alcool etilic, iar depozitarea sa pentru o perioadă îndelungată creşte concentraţia de etanol. Şi, nu în ultimul rând, berea fără alcool poate determina dependenţă, adică poate deveni primul pas spre obişnuinţa de a consuma băuturi alcoolice, scrie Rador, citând zdrave.to. Oamenii de ştiinţă explică acest efect prin faptul că berea fără alcool este percepută de o persoană, din punct de vedere psihologic, la fel ca berea obişnuită. În zona de risc se află cei care, din anumite motive, îşi limitează consumul de băuturi tari.

Berea, cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru creier. Îți pune viața în pericol!

Potrivit specialiştilor de la Institutul Canadian pentru Cercetarea Sănătăţii Populaţiei, consumul de bere creşte semnificativ riscul de accident vascular cerebral hemoragic, informează jurnalul "Neurobiology". În scopul studiului, experţii au studiat obiceiurile alimentare a 26.000 de oameni. Rezultatele au arătat că alcoolul în general creşte riscul de hemoragie cerebrală cu 50%.

Cu toate acestea, cifra diferă în funcţie de tipul de alcool consumat. Cinci băuturi alcoolice pe lună au crescut riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 29% şi de accident vascular cerebral hemoragic cu 76%. Cinci doze de alcool sunt egale, de exemplu, cu cinci shot-uri de vodcă sau două halbe şi jumătate de bere, scrie Rador, citând Darik. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel