Comisarii de mediu, SALARII DUBLE. Berceanu spune că NU e de ajuns pentru dublarea eficienței. ”Pompierii nu raportează, NU AU VOIE”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Octavian Berceanu, despre dublarea salariilor comisarilor de mediu (Facebook)
Octavian Berceanu, despre dublarea salariilor comisarilor de mediu (Facebook)
Fostul comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, face acuzații grave la adresa autorităților. Comisarilor de mediu li se dublează veniturile, dar rămân ”cu mâinile legate”. 

Octavian Berceanu, fostul comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, a afirmat, la B1TV, că pentru dublarea eficienței comisarilor de mediu, cărora Camera Deputaților le-a aprobat, astăzi, dublarea salariilor, este nevoie de mult mai mult decât o simplă majorare salarială. 

”Ca să dublezi eficiența îți trebuie câteva lucruri structurale de făcut, asta este clar. În primul rând, trebuie să dai niște unelte Gărzii de Mediu. De exemplu, la o simplă ardere de cauciucuri, pe câmp, când se întâmplă ai un sistem informatic, ai nevoie de camere de luat vederi, drone, ai o rețea la nivelul populației, pentru că Poliția nu semnalează arderile. Ai o rețea conectată la 112, care de multe ori este apelat de către populație, pompierii sting aceste deșeuri care ard, dar nu raportează nimănui. Nu au voie să raporteze, asta este cel mai grav, că li s-a interzis acest lucru”, a declarat Octavian Berceanu, în emisiunea ”Bună, România!” de la B1TV. 

Cine sunt ”favorizați” de aceste ”neraportări”

Întrebat de către moderatori de unde vine această interdicție, Berceanu a afirmat că vine ”de la conducerea ministerului, asta mi-au zis. Nu e de la dl. Bode (n.r. ministrul de Interne), căci până la dl. Bode mai sunt niște oameni, niște secretari de stat, aceia care sunt neclintiți”, subliniind că este puțin probabil ca o astfel de decizie să fie dată de către șeful DSU, Raed Arafat, de care aparțin cei de la ”Situații de Urgență”. ”Nu au voie să raporteze despre arderile ilegale de deșeuri, care ar favoriza o întreagă structură de tip mafiot care se ocupă cu comerțul ilegal al deșeurilor, favorizează iarăși o structură de tip mafiot care se ocupă de dezasamblări a mașinilor, iar toate resturile care sunt aruncate, favorizează autoritatea locală, primarii, căci peste 700 de comune nu au gropi de gunoi și ard”, a mai spus Octavian Berceanu.

Mai mult decât atât, fostul comisar șef face acuzații grave și la adresa Ministerului Mediului. ”Am mers pe teren și am văzut cum ambele instituții, Garda de Mediu și MAI închid ochii la infracționalitatea de mediu, dar și la cea economică. Care este foarte importantă, căci merg mână în mână”, a mai spus Berceanu.

Vezi și: Poluare masivă în 5 județe și București-Ilfov. Explicația autorităților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel