Benzină scumpă. Casa Albă arată către companiile din sector: Este extrem de supărător
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Casa Albă se arată îngrijorată de prețurile mari la benzină. 

Casa Albă a apreciat marţi ca "extrem de supărător" decalajul între preţul benzinei care rămâne scumpă în Statele Unite în timp ce preţul petrolului scade, indicând responsabilitatea companiilor multinaţionale din sector, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Este extrem de supărător", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în timpul unui briefing de presă la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

"Suntem supăraţi pentru că există o scădere a preţului petrolului. Nu există, însă, nicio scădere a preţului la benzină. (...) Nu trebuie să fii economist, nu trebuie să fii expert pe piaţa petrolului ca să-ţi dai seama", a adăugat ea, subliniind că, în acelaşi timp, "îi vedem pe patronii companiilor petroliere lăudându-se cu profiturile lor".

A fost sesizată autoritatea pentru concurență 



Jen Psaki a reamintit că preşedintele american, Joe Biden, a sesizat autoritatea pentru concurenţă în această privinţă.

Benzina scumpă este un ghimpe în coasta liderului democrat care doreşte să fie preşedintele clasei de mijloc, într-o ţară în care automobilul este rege.

Preţul ţiţeiului a scăzut din cauza răspândirii noii variante a COVID-19 care provoacă temeri legate de o încetinire a activităţii economice globale şi, prin urmare, de o reducere a consumului de aur negru.

Ofensivă inedită a SUA şi altor state mari consumatoare de petrol pentru a reduce preţurile

SUA vor elibera pe piaţă 50 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică, în cadrul unei acţiuni concertate cu China, Japonia, India, Coreea de Sud şi Marea Britanie, o încercare fără precedent a marilor consumatori mondiali de petrol de a controla preţurile dar care ar putea declanşa o reacţie contrară din partea OPEC+, transmite Bloomberg, mai scrie Agerpres. 

Din cantitatea totală, 32 de milioane de barili vor fi eliberaţi de U.S. Strategic Petroleum Reserve sub forma unui sistem de schimburi pe parcursul următoarelor luni, în timp ce 18 milioane de barili vor fi pur şi simplu vânduţi pe piaţă în regim accelerat, a anunţat Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel