Data publicării:

Bentița tricoloră din Covasna se lasă cu anchetă de la minister

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
bentita
bentita

Ministerul Educației a decis ca o echipă de control să se deplaseze la Grupul școlar "Korosi Csoma Sandor" din  Covasna, unde o elevă a purtat o bentiță tricoloră de Ziua maghierilor de pretudindeni în 15 martie, aceasta fiind ulterior amenințată cu moartea.  "Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!", au fost jignirile aduse fetei pe Facebook.

Ministerul Educației va face toate verificărie, urmând ca să dea publicității toate informațiile. "În urma situaţiei sesizate la grupul Şcolar „Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna (judeţul Covasna), o echipă a Ministerului Educaţiei Naţionale va verifica evenimentele petrecute în incinta unităţii de învăţământ. Ministerul Educaţiei Naţionale va da publicităţii rezultatele acestei verificări după ce vor fi parcurse toate procedurile legale. Ministerul Educaţiei Naţionale subliniază că învăţământul românesc se bazează pe promovarea toleranţei şi a convieţuirii interetnice, pe acceptarea diferenţelor, indiferent de natura acestora, valori universale, care constituie piloni ai demnităţii umane", se arată în comunicatul MEN.

 Mai mulți elevi maghiari de la Grupul Şcolar "Korosi Csoma Sandor" din Covasna s-au declarat nemulțumiți de faptul că elevii români au venit la școală, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru.

 Se pare că ideea de a purta bentiţele tricolore la şcoală a aparţinut unor eleve de clasa a IX-a. Din cauza gestului ei, una dintre fete susţine că a primit ameninţări de la colegii maghiari pe Facebook. Mai mult, spune ea, diriginta sa a vrut să îi taie bentiţa cu o foarfecă.

Ideea elevei i-ar fi venit, din câte se pare, după ce, de Ziua Națională a României, elevii maghiari ar fi venit la școală cu drapelul Ungariei.

În acest caz, poliția a descis un dosar de urmărire penală cu autor necunoscut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel