Data actualizării:
Data publicării:

Benjamin Netanyahu, transportat la spital. Update: Primul mesaj al premierului din Israel

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost dus la spital, a confirmat biroul său.

Update 2:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, internat sâmbătă pentru o serie de examene la spital, le-a mărturisit israelienilor într-o înregistrare video că în ajun a stat 'în soare, fără pălărie şi fără apă', ceea ce 'nu a fost o idee bună', şi le-a recomandat să 'nu stea prea mult în soare' şi să 'bea mai multă apă', având în vedere valul de căldură care afectează şi Israelul, relatează AFP.

Biroul premierului a precizat că acesta a avut 'ameţeli' după ce a petrecut mai mult timp vineri în căldura înăbuşitoare a mării Galileii şi a fost spitalizat la Sheba Medical Center - cel mai mare din Israel - pentru a fi supus unor examene, care au arătat rezultate normale. Primul diagnostic indică o deshidratare, a menţionat biroul lui Netanyahu, adăugând că acesta va mai face o serie de controale suplimentare. Premierul în vârstă de 73 de ani a asigurat că acum se simte 'foarte bine'.

Update:

Potrivit unor surse de la Sheba Medical Center, premierul și-a pierdut cunoștința în timp ce se afla acasă în Cezareea și, în consecință, a căzut, lovindu-se la cap, conform JPost.

Unul dintre cei doi fii ai săi, Avner Netanyahu, ar fi prezent cu el la spital, iar soția sa Sara Netanyahu se află pe drum către unitatea medicală.

Știrea inițială:

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, în vârstă de 73 de ani, este într-o „stare bună” și este supus unor teste, a transmis biroul său. Primul-ministru a fost, de asemenea, dus la spital și anul trecut, plângându-se de dureri în piept, conform Sky News.

Premierul israelian se află într-o stare bună și este în curs de evaluare la spitalul Sheba, din Tel Hashomer, lângă Tel Aviv, a adăugat biroul său.

Potrivit rapoartelor israeliene, el se simțea rău, dar era pe deplin conștient în drum spre spital.

Netanyahu a fost transportat de urgență la spital în octombrie 2022, după ce a acuzat dureri în piept. A fost externat după ce rezultatele testelor au fost din nou bune.

Liderul israelian a suferit și o „colonoscopie de rutină” în ianuarie, la începutul acestui an.

Presa locală a spus că Netanyahu a fost dus la spital din casa lui din Cezareea, unde își petrecuse weekendul.

Un purtător de cuvânt al biroului său a confirmat: „Prim-ministrul Netanyahu a sosit cu puțin timp în urmă la Centrul Medical Sheba. Este bine și este supus unei evaluări medicale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel