Benjamin Netanyahu se întâlnește cu Joe Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul israelian Benjamin Netanyahu se întâlnește cu Joe Biden. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească marţi la Washington cu preşedintele american Joe Biden, a anunţat biroul său duminică, informează AFP. Netanyahu a fost invitat să ţină miercuri  un discurs în faţa Congresului Statelor Unite.

"Întâlnirea prim-ministrului Benjamin Netanyahu cu preşedintele american Joe Biden va avea loc marţi la prânz", se arată într-un comunicat succint difuzat de biroul premierului israelian.

În comunicat se mai menţionează că avionul lui Benjamin Netanyahu "va decola, prin urmare, mâine (luni) dimineaţă" spre capitala SUA.

Washingtonul, iritat de consecinţele ripostei Israelului



Vizita premierului israelian are loc după mai bine de nouă luni de război între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza care a tensionat relaţiile dintre statul israelian şi Statele Unite, principalul său aliat.

VEZI ȘI: Șapte voluntari, uciși în Gaza după o ”identificare greșită”. Flickinger era tatăl unui copil de 18 luni. Biden, mâhnit, l-a sunat pe Netanyahu

Washingtonul este iritat în ultimele luni de consecinţele ripostei Israelului la atacul din 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul său, insistând cu regularitate asupra protecţiei civililor din Fâşia Gaza şi asupra intrării ajutoarelor umanitare în enclava palestiniană.

Reamintim că militanții conduși de Hamas au ucis 1.200 de oameni și au luat peste 250 de ostatici într-un raid transfrontalier în sudul Israelului pe 7 octombrie, potrivit bilanţurilor israeliene. Ulterior, zeci de mii de oameni au murit în Fașia Gaza, ca urmare a contraofensivei israeliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel