Urmărește emisiunea live
Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism?
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism. Sursa foto: freepik.com
Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism. Sursa foto: freepik.com
În natură există multe vitamine și minerale care sunt utile organismului nostru.

Tocmai din acest motiv, medicii recomandă o dietă echilibrată, dar mai ales variată. Mâncând mereu lucruri diferite, îți asiguri toate beneficiile  și proprietățile nutriționale pe care le au alimentele.

În acest articol vom vorbi despre o vitamină pe care o găsești în multe alimente pe care ești obișnuit să le consumi: vitamina E.

Știi că vitamina E este foarte importantă? Vitamina E mai este numită și tocoferol. Este o vitamina liposolubilă, adică se acumulează în ficat și, apoi, este absorbită împreună cu grăsimea alimentară. Tocmai din acest motiv vitamina E se poate acumula și acționa ca rezervă. Se găsește în alimentele care nu sunt deosebit de procesate. Acest lucru se datorează faptului că vitamina E este o vitamină care se degradează la temperaturi ridicate.

Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă

Ca și în cazul tuturor vitaminelor, este esențial ca aceasta să fie în dozele potrivite în organism. Deci, atunci când ai o deficiență de vitamina E, pot apărea unele simptome. În special, ar putea apărea:

- reducerea reflexelor;

- dificultate la mers;

- slăbiciune musculară.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome, care, desigur, se pot schimba de la o persoană la alta.

Tocmai din aceste motive  este important să știi unde poți găsi vitamina E și care sunt beneficiile ei.

Ca prim aspect putem spune ca tocoferolul este un antioxidant puternic. Antioxidanții au sarcina de a proteja organismul de radicali liberi, care sunt capabili să atace părți ale corpului și să provoace diferite boli.

Cu antioxidanți vei bloca radicalii liberi, prevenind unele forme de boli, inclusiv cancerul. În plus, datorită activității antioxidante, vitamina E te protejează și împotriva bolii Alzheimer, care provoacă demență și pierderi de memorie.

Secretele medicinei tradiționale: iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie

Vitamina E este foarte utilă pentru sistemul imunitar. De altfel, dacă suferi de o deficiență a vitaminei E, este recomandat să iei suplimente care o conțin, împreună cu vitamina C.

Pe lângă acțiunea antioxidantă, vitamina E are și o acțiune antiinflamatoare. Poți preveni problemele care sunt declanșate de procese inflamatorii. În plus, vitamina E scade nivelul colesterolului rău.

De fapt, vitamina E ar putea fi de ajutor persoanelor care suferă de colesterol ridicat, prin creșterea nivelului de colesterol bun. În plus, vitamina E crește fertilitatea feminină și dilată vasele de sânge. Toate acestea sunt funcții esențiale pentru organism. 

Pune pastă de dinți pe unghii: trucul japonez care face minuni

Următoarele alimente sunt bogate în vitamina E: uleiul de măsline; semințele oleaginoase; ficatul, condimentele (boia de ardei, chili, chimen) codul, gălbenușul de ou, măslinele. După cum vezi,  toate sunt alimente pe care ești obișnuit să le consumăm, în mod normal, în timpul săptămânii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel