Beneficiile uleiului de pește pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Uleiul de pește este unul dintre cele mai des consumate suplimente alimentare. Este bogat în acizi grași omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătatea ta, conform healthline.com.

Uleiul de pește este unul dintre cele mai des consumate suplimente alimentare. Este bogat în acizi grași omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătatea ta, conform healthline.com.

Poate sprijini sănătatea inimii


Boala de inimă este principala cauză de deces la nivel mondial (7 Sursă de încredere).

Studiile arată că oamenii care mănâncă mult pește au rate mult mai mici de boli de inimă.

Multiplii factori de risc pentru bolile de inima par a fi reduși prin consumul de pește sau ulei de pește. Beneficiile uleiului de pește pentru sănătatea inimii includ:

Niveluri îmbunătățite de colestero
Reducerea tensiunii arteriale
Prevenirea plăcilor


Deși suplimentele cu ulei de pește pot îmbunătăți mulți dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, nu există dovezi clare că pot preveni atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale.

Poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni de sănătate mintală


Creierul tău este format din aproape 60% grăsime, iar cea mai mare parte din această grăsime sunt acizi grași omega-3. Prin urmare, omega-3 sunt esențiale pentru funcționarea tipică a creierului.


Unele studii sugerează că persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate mintală au niveluri mai scăzute de omega-3 în sânge.

Interesant este că cercetările sugerează că omega-3 pot preveni apariția sau poate îmbunătăți simptomele unor afecțiuni de sănătate mintală. De exemplu, poate reduce șansele de tulburări psihotice la cei care sunt expuși riscului.

În plus, suplimentarea cu ulei de pește în doze mari poate reduce unele simptome atât ale schizofreniei, cât și ale tulburării bipolare, deși există o lipsă de date consistente disponibile.

Poate susține sănătatea ochilor


La fel ca și creierul, ochii tăi se bazează pe grăsimile omega-3. Dovezile arată că persoanele care nu primesc destui omega-3 au un risc mai mare de boli oculare.


Poate reduce inflamația


Inflamația este modalitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor și de a trata rănile.

Cu toate acestea, inflamația cronică este asociată cu condiții de sănătate precum obezitatea, diabetul, depresia și bolile de inimă.

Reducerea inflamației poate ajuta la tratarea simptomelor acestor boli.

Deoarece uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii, poate ajuta la tratarea afecțiunilor care implică inflamația cronică.

De exemplu, greutatea crescută sau stresul pot contribui uneori la niveluri mai mari de inflamație.


Poate susține pielea sănătoasă


Pielea ta este cel mai mare organ al corpului tău și conține o mulțime de acizi grași omega-3.

Sănătatea pielii poate scădea de-a lungul vieții, mai ales în timpul bătrâneții sau după o expunere prea mare la soare.

Suplimentele cu ulei de pește pot fi benefice într-o serie de afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis și dermatită.

Poate reduce grăsimea hepatică


Ficatul dumneavoastră procesează cea mai mare parte a grăsimilor din organism și poate juca un rol în creșterea în greutate.

Boala hepatică este din ce în ce mai frecventă - în special boala ficatului gras nealcoolic (NAFLD), în care grăsimea se acumulează în ficat.

Suplimentele cu ulei de pește pot îmbunătăți funcția și inflamația ficatului, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor NAFLD și a cantității de grăsime din ficat.

Poate ameliora simptomele depresiei


Se preconizează că depresia va deveni a doua cea mai mare cauză de îmbolnăvire până în 2030.

Interesant este că studiile mai vechi au arătat că persoanele cu depresie majoră par să aibă un nivel mai scăzut de omega-3 în sânge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel