Beneficiile uimitoare ale migdalelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Beneficiile uimitoare ale migdalelor / Foto: Pixabay, de stevepb
Beneficiile uimitoare ale migdalelor / Foto: Pixabay, de stevepb
Află în articol care sunt beneficiile uimitoare ale migdalelor.

Migdalele sunt binecunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt pline de proteine ​​și bogate în grăsimi sănătoase. De asemenea, pot promova sațietatea, ceea ce ar putea ajuta la reducerea foametei și la promovarea gestionării sănătoase a greutății.

O nouă cercetare de la Universitatea din Australia de Sud (UniSA) arată că persoanele care au mâncat migdale au avut niveluri îmbunătățite de hormoni care reglează apetitul în comparație cu cei care consumau o gustare bogată în carbohidrați, scrie Medical News Today.

Dar migdalele nu a fost mai bune decât gustările în ceea ce privește nivelul de foame raportat de participanți sau cantitatea de energie pe care au consumat-o la bufet 2 ore mai târziu. Studiul, care a fost finanțat de Almond Board of California, a fost publicat recent în Jurnalul European de Nutriție.

În ce a constat studiul

Pentru studiu, cercetătorii au măsurat aportul de energie al participanților în kJ - 1 calorie este echivalentă cu 4 kJ. Studiul a implicat 140 de adulți cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani, cu obezitate și supraponderalitate.

După post peste noapte, participanților li s-a repartizat aleatoriu o gustare, 68 de persoane primind migdale, iar celelalte 72 primind o gustare similară din punct de vedere caloric, bogată în carbohidrați. După măsurarea modificărilor hormonale ale participanților, cercetătorii au chestionat indivizii cu privire la apetitul lor perceput la 30 de minute, 1 oră, 90 de minute și 2 ore, după gustările lor.

Cercetătorii au oferit apoi 97 dintre participanți un bufet tip „tot-you-can-eat-style”, în timpul căruia a fost evaluat aportul lor caloric. Dintre acești oameni, 49 consumaseră migdale, iar 48 aveau gustări. Participanții au avut 30 de minute pentru a mânca tot ce și-au dorit și au fost imediat întrebați despre apetitul lor.

Cercetătorii nu au găsit nicio diferență semnificativă în numărul de calorii consumate la bufet între cei care au gustat migdale și cei care au avut un snack bar bogat în carbohidrați.

CDC raportează că 41,9% dintre americanii adulți au avut obezitate din 2017 până în 2020, o creștere de la 30,5% din 1999 până în 2000. În aceeași perioadă, obezitatea severă a crescut de la 4,7% la 9,2. %. Obezitatea este legată de o serie de efecte grave asupra sănătății, de la accident vascular cerebral la boli de inimă, diabet de tip 2 și anumite forme de cancer. Ca atare, experții în sănătate și nutriție sunt dornici să găsească strategii eficiente pentru a ajuta oamenii să consume mai puține calorii. Dar studiul actual nu a demonstrat că migdalele au avut un impact semnificativ asupra consumului de energie pe termen scurt în comparație cu gustările cu conținut ridicat de carbohidrați.

Alison Coates, Ph.D., profesor în nutriție umană la UniSA, a declarat pentru Medical News Today că sunt necesare studii suplimentare care monitorizează aportul zilnic de energie pentru consumul de migdale în comparație cu gustările echivalente cu carbohidrați pentru a măsura în mod adecvat efectele pe termen lung asupra gestionării greutății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel