Data actualizării:
Data publicării:

Postul Paștelui 2021. Beneficiile alimentației și abstinenței de la carne și produse animale

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pixabay
Pixabay

Motivația din spatele Postului Paștelui poate fi legată și de beneficiile asupra corpului pe care acesta le are. 

Începând de luni, 15 martie, începe Postul Paștelui, care se va încheia pe 2 mai. Pe lângă beneficiile sufletești pe care cele 40 de zile de abstinență alimentară le presupun, postul mai are și alte efecte pozitive asupra corpului, informează Sanovita

1. Susține funcțiile creierului

Perioadele în care corpul nu primește mâncare stimulează secreția de BDNF (o proteina care susține funcțiile cerebrale și ajută neuroni să fie mai rezistenți la stres). În același timp este redus riscul de a dezvolta boli precum Alzheimer și Parkinson.

2. Ajută la pierderea în greutate

Studiile de specialitate susțin că numărul redus de calorii ca urmare a consumului mai mare de legume poate fi benefic întrucât deficitul caloric este un factor important când vine vorba de pierdere în greutate. 

3. Postul ne ajută să restabilim relația cu mâncarea

După perioadele reci, în care alimentația este bazată mai multe pe carbohidrați și mâncare conservată, postul este ocazia ideală pentru a începe să consumăm fructe și legume. Odată cu ieșirea din post, vom fi mai tentați să încorporăm legumele în alimentație și în restul anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel