
Consumul frecvent de oleaginoase poate aduce beneficii dezvoltării cognitive a adolescenţilor şi poate contribui la maturizarea lor psihologică. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui nou studiu realizat de Institutul de Cercetare în Sănătate "Pere Virgili" şi Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona.
Cu toate că au existat şi înainte studii cu privire la beneficiile nucilor asupra sănătăţii umane, acest studiu este fără precedent, deoarece are în vedere pentru prima dată efectul nucilor asupra adolescenţilor. La studiu, au participat 700 de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani.
Echipa de cercetare a stabilit că adolescenţii care au mâncat nuci timp de cel puţin 100 de zile (nu neapărat în zile consecutive) şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi inteligenţa, iar copiii cu simptome de hiperactivitate şi-au îmbunătăţit semnificativ comportamentul la clasă.
Nucile sunt bogate în acid gras alfa-linolenic, un tip de omega 3 care joacă un rol important în dezvoltarea creierului, mai ales în această etapă a vieţii unei persoane, au concluzionat oamenii de ştiinţă. Consumul de nuci poate fi cheia pentru o mai bună sănătate mintală şi la persoanele mai în vârstă şi poate chiar încetini îmbătrânirea celulară, arată alte studii.
Nucile sunt bogate în nutrienţi, ne oferă fibre, proteine, vitamine, minerale şi alţi micronutrienţi care pot ajuta la reducerea riscului de boli de sânge şi cardiace, scrie Rador, citând 24chasa.bg. În acelaşi timp, totuşi, persoanele cu alergii la nuci ar trebui să fie deosebit de atente atunci când le adaugă în meniul lor zilnic.
1. Arahidele reprezintă 2/3 din consumul mondial de nuci. De fapt, arahida nu este o nucă, ci o leguminoasă.
2. Fisticul capătă o culoare verde din acelaşi pigment care colorează spanacul şi varza.
3. Nucile de pin au această denumire deoarece se găsesc în conuri.
4. Nucile de macadamia au cea mai puternică coajă dintre toate nucile. Nu pot fi culese din copac, ci se adună doar când cad pe pământ.
5. Nucile caju sunt din aceeaşi familie de plante ca iedera otrăvitoare. Coaja de caju conţine substanţe toxice şi poate fi periculoasă pentru oameni şi nu trebuie consumată.
6. Seminţele de dovleac trebuie consumate crude pentru a-şi păstra grăsimile benefice.
7. Castanele sunt singurele nuci care conţin vitamina C.
8. Migdalele au nevoie de albine pentru a le poleniza şi pentru a putea creşte.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Florin Dumitrescu, după anunțul făcut de Irina Fodor în timpul filmărilor de la Chefi la cuțite: "A căzut cerul pe mine!"
- Este sau nu momentul pentru investiţii imobiliare? Iancu Guda spune care e "casa pe care ne-o permitem"
- „Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav”. De Ziua Internaţională a Medicului, dr. Șerban Bubenek oferă sfaturi colegilor săi / video
- "Primeam aceeași mâncare. În zilele rele, iarbă". Marius Balo, mărturisiri din calvarul trăit în închisoarea din China: "Trebuia să folosim gaura pentru nevoi. Erai forțat să-i privești"
- "Imposibil ca românca să nu fi trişat". Presa internaţională se întreabă de ce Simona Halep nu acceptă rezultatele procesului de dopaj
- Atentatul de la Ankara, avertisment pentru Erdogan. Chirieac: Ar trebui să vină în Parlament, pentru a arăta că nu se lasă impresionat
- "Mori cu zile!". Mulți români din diaspora, dezamăgiți de sistemul medical din țările adoptive: "Doctorul a căutat pe Google despre ce aveam"
- Partidul blocat de justiţie la alegerile din 2024. "Interferează politicul. Manevră dubioasă..."
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de duminică, 1 octombrie 2023
- BANCUL ZILEI: Lipsa senzațiilor tari