Beneficiile consumului de fistic
Faptul că nucile şi migdalele au numeroase efecte benedice asupra sănătăţii este binecunoscut. Specialiştii spun însă că nici fisticul nu este mai "prejos".
Bogat în nutrienţi precum carbohidraţi, proteine, grăsimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, vitaminele B6, A, C şi E, beta-caroten, luteină, calciu, fier, magneziu şi zinc, acesta trebuie inclus în alimentaţie de orice persoană.
Potrivit medlive.hotnews.ro, fisticul diminuează nivelul hormonului stresului – cortizolul -, dar contribuie şi la reducerea colesterolului şi scade riscul apariţiei cancerului. Asta graţie conţinutului bogat de fitosteroli, mai precizează sursa citată.
CITEȘTE ȘI: Ce să mâncăm după antrenamentele sportive
În plus, fisticul ajută digestia, ajută la controlul diabetului, este eficient în gestionarea greutăţii, creşte capacitatea de asimilare a fierului în organism, dar are şi proprietăţi afrodiziace.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News